Este una dintre cele mai importante măsuri de prevenție pe care le putem lua pentru bună starea vieții noastre. Și culmea, de mult ori prioritizăm orice altă cheltuială, dar nu una esențială precum este asigurarea propriei locuințe. Hai să îți spun de ce îți sugerezi să închei o asigurare de locuință cât mai repede, în cazul în care nu ai făcut-o deja:
1. Riscurile accidentelor/avariilor au crescut din cauza pandemiei – motivul este simplu, petrecem mai mult timp acasă, o parte dintre noi lucrează de la domiciliu, drept urmare și probabilitatea accidentelor sau avariilor tehnice este mai mare. Câteva exemple, instalațiile de apă sunt utilizate mai des, ceea ce crește riscul de spargere/crăpare a țevilor, iar asta poate conduce către o inundație. Instalațiile electrice suportă mai mulți consumatori și pot apărea fluctuații de tensiune în instalație, ceea ce conduce la avarii ale echipamentelor electronice. Probabilitatea producerii unui accident este mai mare, o neatenție care poate cauza producerea unui incendiu.
2. Protejarea celei mai importante investiții – acasă este locul cel mai drag nouă și o investiție semnificativă. Prin încheierea unei asigurări, nu îți protejezi doar casa și bunurile din ea, ci și munca ta prin care ai putut dobândi acest bun. Iar dacă l-ai moștenit, cu atât mai bine, nu ai mai fost nevoit să faci efortul de a achita o sumă atât de mare și merită să îți protejezi proprietatea.
3. Dai 1,9 lei pe zi și stai fără griji – da, cam acesta este costul anual pentru o asigurare facultativă și PAD, cu toate acoperirile. Am făcut acest calcul raportându-mă la propria asigurare a apartamentului în care locuiesc. Polița mă costă 580 lei anual, iar cea PAD 20 euro, aprox 98 lei, adică o primă anuală de 678 lei. Iar în acești bani am toate acoperirile esențiale și sume asigurate destul de mari. Astăzi eu am cheltuit 24 de la pe uber, 51 lei pe mâncarea de prânz și costul de livrare și ziua încă nu s-a încheiat. Să presupunem că nu mai cheltuiesc nimic și trag linie la 75 lei. Nici nu luăm în calcul costurile pentru haine, bunuri și alte achiziții. Pe care unde le ducem? Exact, acasă! De aceea cred că 1.9 lei pe zi reprezintă una dintre cele mai bune alocări a bugetului tău.
4. Poți plăti și în rate – da, nu trebuie să achiți prima de asigurare integral. O poți achita și în 2, 4 sau mai multe rate, în funcție de fiecare asigurator. Astfel, ai în vedere că nu trebuie să faci un efort financiar în momentul încheierii asigurării. Doar polița obligatorie PAD are o primă unică de 20 euro, care nu poate fi achitată în rate, ci integral.
5. Evită un deranj financiar considerabil – Ia în calcul faptul că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Dacă va avea loc un cutremur, dacă un incendiu îți va cuprinde casa sau pur și simplu vei avea o simplă inundație în urma căreia ți se va umfla parchetul și îl vei inunda pe vecinul tău. Indiferent de caz, poți fi păgubit, iar costurile de reparație pot varia de la mii de lei, la sute de mii de lei! Mai bine fii cu doi pași în față și trăiește cu relaxarea gândului că orice s-ar întâmpla, casa ta este asigurată!
☞ Cum poți încheia polița de asigurare pentru locuința ta? Îmi poți lăsa un mesaj aici, în comentarii, poți accesa site-ul www.asigwelt.ro și poți completa un formular prin care soliciți ofertă. Sau poți contacta direct unul dintre consultanții AsigWelt, care îți stau la dispoziție la adresa contact@asigwelt.ro sau la telefon/WhatsApp, salvând numărul 0799 25 25 25.
Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi în siguranță! 🙂
0 Comments