Am nevoie de polița RCA în original?

rca ieftin asigwelt asigurari

Având în vedere că ofer servicii de consultanță și emitere asigurări prin societatea mea, #AsigWelt, vreau să îți răspund la întrebarea ”Am nevoie de rca în original?”. Prin acest articol vreau să clarific cum stă treaba cu necesitatea contractului de asigurare obligatorie și să explic de ce NU AI NEVOIE de exemplarul hârtiei verzi dacă circuli pe teritoriul României.

În primul rând trebuie să știi că pe aceeași pagină ai de fapt două polițe de asigurare! În prima jumătatea este cartea verde, Cartea internațională de asigurare pentru autovehicule, care îți permite să circului în mod legal și acoperit de asigurare în țările marcate la punctul 8, Valabilitate teritorială. 

rca ieftin asigwelt asigurariÎn a două jumătate a paginii este Contractul de asigurare de răspundere civilă auto RCA. Cu alte cuvinte, polița RCA este printată alb negru indiferent de hârtia folosită. Iar paginile pe care le primim de la asiguratori sunt perforate la mijloc în ideea în care poți detașa cele două polițe.

Acum poți spune că nu mă crezi pe cuvânt așa că îți voi lăsa mai jos articolul 3 și articolul 37, punctul 9, din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie:

Art. 3. – Obligativitatea încheierii contractului RCA

Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum și tramvaie au obligația să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale prevăzute la art. 2 pct. 18.

Art. 37. – Contravenții și sancțiuni

(9) Încălcarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare prevăzute la art. 3 și a obligațiilor prevăzute la art. 6 alin. (6) și (7) constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și cu reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. Constatarea și aplicarea acestora se fac de către personalul poliției.

Conform articolelor de mai sus, Legea nu specifică faptul că prezentarea poliței este obligatorie în original, ci că trebuie să facem dovada. Adică poți inclusiv să o prezinți în format digital de pe telefon sau printată pe o hârtie A4! Poate în mediul rural să nu existe înțelegere dacă o arăți pe telefon și de aceea îți recomand să o printezi pe o hârtie A4 și să o lași în mașină.

asigwelt asigurari rca ieftin

☞ Cum poți încheia polița de asigurare RCA pentru mașina ta? Mi-ar plăcea mult să colaborăm. Îmi poți lăsa un mesaj aici, în comentarii, poți accesa site-ul www.asigwelt.ro și poți completa un formular prin care soliciți ofertă. Sau poți contacta direct unul dintre consultanții AsigWelt, care îți stau la dispoziție la adresa contact@asigwelt.ro sau la telefon/WhatsApp, salvând numărul 0799 25 25 25.

Acum știi că poți să stai fără griji atunci când eu sau consultantul tău îți trimite polița RCA pe e-mail.

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.