Am pierdut GoPro-ul in Val Thorens – Ziua 3 infotrip Accent Travel

Infotrip Val Thorens Accent Travel

Ultima zi din infotrip-ul organizat de către Accent Travel a fost marcată de multe peripeții. Hai să începem cu începutul.

În primul rând m-am bucurat chiar de la prima oră de o vreme minunată. Soare și o temperatură ideală pentru a petrece timp pe pârtie. La plecare mi-am montat una dintre prinderile de GoPro pe un schi. M-am gândit că va fi un super unghi pe care nu trebuie să îl ratez. Dar… ajungem și acolo :))

Am plecat cu misiunea de a schia pe toate pârtiile văii Val Thorens. Avantajul de a fi în stațiunea localizată la cea mai mare altitudine din Europa este faptul că pleci direct de la 2300 m, spre cel mai înalt punct, adică 3220 metri.

Despre Les Trois Vallees trebuie să știi faptul că au peste 600 de km de domeniu schiabil, peste 335 de pârtii, din care 14% sunt verzi pentru începători, 40% pârtii albastre de nivel mediu, 36% pârtii roșii pentru avansați și 10% pârtii negre, unde îți sugerez să mergi doar dacă ești avansat sau profesionist.

Acum vine și partea un pic mai tristă :)) GoPro-ul. În timp ce schiam eu liniștit, am prins o porțiune unde cred că am atins viteza maximă celor 2 zile de schi și mă uitam constant spre vârful schiului unde era montată camera. Și ce crezi? Mă uitam cam la fiecare 10 secunde, până când la un moment dat m-am uitat și surpriză :)) Nu mai era. În vlog vei vedea întocmai cum a sărit de pe schi. Am mai avut un GoPro Session montat pe cască și cu el am putut surprinde momentul. Verdictul? Vei vedea în episodul din vlog 🙂

Am încheiat ziua într-un mod cu specific franțuzesc, adică la restaurantul La Joyeuse Fondue, unde, evident, am mâncat fondue și alte preparate tradiționale. Te previn, aici urmează imagini care îți provoacă o super poftă de fondue!

Și uite așa am ajuns la capătul celor trei zile din infotripul organizat de către Accent Travel. Concluzia pe scurt și de ce consider că trebuie să vizitezi Les Trois Vallees:

– accesul rapid – Accent Travel alături de Blue Air asigură transportul prin cursa directă către Lyon, iar apoi cu autocar până la stațiuni. Timpul total este de aproximativ 5 ore și mi se pare foarte la îndemână.

– accesul la pârtii și alte facilități – spre deosebire de Austria și Italia, francezii au construit aceste stațiuni pentru sporturile de iarnă. Drept urmare nu există distanțe mari de parcurs până la pârtii sau la restaurante, baruri, supermarket-uri, etc. Hotelul la care am fost cazat, Pashmina, Le refuge, are o intrare din stradă și cea de-a doua direct pe pârtie. Pentru mine acesta este cel mai mare avantaj al Franței. Faptul că nu pierzi timp cu transportul către domeniul schiabil.

– domeniul schiabil foarte mare – cum am spus mai sus, peste 600 de km de piste. Nu cred că ai timp într-o săptămână să acoperi toate pistele

– prețuri decente – să nu te sperie ideea că Franța este scumpă. Evident, poți să te cazezi la un super hotel și să mănânci la restaurante cu delicatese, dar poți la fel de bine să îți cumperi ceva din supermarket-uri sau de la fastfood. De exemplu, eu am mâncat de două ori de la un loc cu panini și am fost foarte mulțumit. Pentru câțiva euro am mâncat bine și nu era nimic nesănătos acolo. Ține de ce alegi. Și nu uita că oricum economisești ceva bani datorită faptului că nu mai ai nevoie de niciun fel de transport acolo.

– activități multiple pentru toată familia – dacă nu schiezi și nu îți dorești să înveți, ai foarte multe alte opțiuni. Cum ai văzut în prima zi, cel mai mare tobogan din Europa, multe restaurante și baruri, Val Thorens Spots Centre unde poți practica mai multe sporturi indoor. Tot aici se află una dintre cele mai lungi tiroliene din Europa, care parcurge o distanță de 1300 metri și pornește de la cea mai înaltă altitudine a stațiunii, adică 3230 metri. De asemenea, te mai așteaptă snowpark-uri, circuit de karting pe gheață și alte activități pe care le poți descoperi acolo.

Pe mine m-au cucerit cu toate facilitățile pe care le oferă și la următoarea vancață de iarnă pe care o plănuiești, nu uita să soliciți ofertă și celor de la Accent Travel. Eu sunt convins că nu vei regreta 😉

În final îmi vreau să le mulțumesc prietenilor de la Accent Travel pentru invitație și să îmi exprim entuziasmul cu care am trăit aceste trei zile și dorința cu care am plecat. Adică dorința de a reveni cât mai repede 😀

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.