Am refăcut marcajele din Bucegi spre Vârful OMU

Omniasig pentru OMU

Cât de mult îmi place mie să fac mișcare și să am #PoftăDeSport, pe atât de puține drumeții pe munte am făcut. De fapt, o singură astfel de experiență am trăit, atunci când participat la școala de alpinism montan în timpul iernii ( link către vlog). Tocmai de aceea invitația primită din partea Omniasig de a participa la o acțiune de refacere a marcajelor pe porțiunea de traseu Gura Diham – Poiana Izvoarelor, mi s-a părut grozavă.

Campania OMNIASIG pentru OMU își propune să sporească gradul de siguranță al unuia dintre cele mai faimoase și vizitate obiective turistice din România – Vârful Omu.

Cum? Prin refacerea marcajelor de pe traseu, prin demontarea lanțurilor și pitoanelor vechi, fiind înlocuinte de 150 de metri de lanțuri pe toate porțiunile cu risc ridicat. Au fost construite și instalate scări noi în anumite zone dificile și podurile existente pe traseu au fost consolidate. Pe lângă acestea, au fost montate indicatoare noi pe porțiunea de traseu Bușteni – Pichetul Roșu și panouri de informare la Cabana Mălăiești, în zona La Prepeleac, la Căminul Alpin și la Pichetul Roșu.

Și uite așa am pornit în dimineața zilei de 29 august către munte, alături de o parte dintre voluntarii din Omniasig, de jurnaliști și prieteni bloggeri/vloggeri, sub antenta ghidare a celor de la Asociația Oxigen. Unul dintre reprezentanții asociației, Marius Marcu, a fost cu noi în mașină și o bună parte din drum ne-a împărtășit din experiențele lui pe munte, cu natura sau animalele. Apropo, știi povestea cu suptul veninului dintr-o mușcătură de șarpe/viperă? Este basm :))

Odată ajunși la Bușteni, ni s-a făcut instructajul, am primit periile, vopseaua, pensulele și am pornit spre Pichetul Roșu. Acțiunea în sine a fost foarte ușoară, am vopsit marcajele existente, care erau destul de slab vizibile, cu vopsea roșie și albă. Ne-am ocupat de marcajele sub formă de bandă verticală (alb – roșu – alb), care marchează traseul principal către creastă. Atenție! Banda roșie care nu este încadrată între alte două benzi albe, întâlnită pe copaci, este un semn specific ocolului silvic. Să nu o urmezi.

În concluzie pot afirma faptul că fost o activitate în care m-am bucurat enorm de aerul curat și care m-a făcut să înțeleg un pic mai bine măreția muntelui și importanța unor marcaje bine conturate. Este foarte ușor să te rătăcești și să pierzi multe ore până când ajungi la oameni. Iar atunci când condițiile meteorologice nu sunt favorabile sau te prinde noaptea, experiența poate fi una periculoasă în adevăratul sens al cuvântului.

Iar la nivel de #PoftăDeSport, brățara mea Fitbit Alta HR mi-a arătat că am mers peste 28k de pași, o distanță totală de 19 km și am consumat 3.900 de calorii. Așa că, acum pot afirma faptul că am subestimat efortul depus în drumețiile pe munte. Am învățat faptul că toată experiența este plăcută și deopotrivă eficientă pentru sănătatea noastră.

Felicitări, Omniasig, pentru inițiativă și sunt fericit că am avut parte de această experiență. 🙂 Voi reveni cu un articol la finalul acțiunii, în care să îți povestesc ce a realizat campania #OMNIASIGpentruOMU.

1 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.