Ce a realizat campania OMNIASIG pentru OMU?

OMNISIG pentru OMU BUGECI marcaje montane

Știi că îți povesteam la finalul lunii august faptul că am refăcut marcajele din Bucegi spre Vârful Omu. La finalul articolului ți-am spus că voi reveni cu mai multe informații despre ce a realizat campania #OMNIASIGpentruOMU.

Pe parcursul celor trei luni în care s-a desfășurat proiectul, compania Omniasig, alături de Salvamont Râșnov și Asociația Turistică pentru Natură Oxigen, au asigurat 17 km de traseu, mai exact, traseele Bușteni – Pichetul Roșu – Mălăiești și Gura Diham – Poiana Izvoarelor. Au fost implicați 90 de voluntari în diferite etape ale proiectului, printre care mă bucur să mă număr și eu. Peste 1 milion de turiști vizitează anual potecile din Bucegi, iar condițiile de siguranță trebuie să fie asigurate la cel mai înalt nivel.

Ce s-a realizat, concret:

  • 11 plăcuțe direcționale și 5 panouri informative au fost montate

Omniasig pentru OMU Marcaje montane

  • marcajele turistice pe 17 km de traseu au fost reîmprospătate
Omniasig pentru OMU Marcaje montane

Foto credit: Alin Pandaru ( www.pandutzu.com )

  • 150 de metri de lanț au fost înlocuiți pe porțiunile de traseu cu risc ridicat

Omniasig pentru OMU Marcaje montane

  • două podețe și două scări au fost construite, de asemenea, au fost amenajate și două spații de odihnă

Tot ce am scris mai sus poate fi tradus prin 300 de kg de metal și 40 de kg de vopsea. Îți menționez aceste cifre pentru că vreau să îmi arăt aprecierea în fața tuturor voluntarilor care au ales să participe și să pună umărul la muncă, la propriu. Chapeau!

Vreau să felicit Omniasig pentru această acțiune și pentru conceptul din spatele ei:

”Acesta este modul prin care compania duce misiunea sa mai departe de sfera produselor de asigurare și acționează concret pentru diminuarea riscului de accidente pe cel mai cunoscut obiectiv montan din țară”

Trebuie să îi menționez și pe oamenii de la Salvamont Râșnov și Asociația Turistică pentru Natură Oxigen, aportul lor fiind unul esențial pentru realizarea celor mai sus enumerate.

Pentru a ta #PoftăDeSport, acum știi că poți face drumeții în masivul Bucegi fără să te rătăcești. Dar nu uita să respecți muntele din toate punctele de vedere. Pe cât de frumos este, pe atât de periculos poate fi!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.