Cum poți avea poliță CASCO la prețul unei polițe RCA

Cum poți avea poliță CASCO la prețul unei polițe RCA

#ArticolCuVoce – Citește sau ascultă acest articol

Mulți dintre clienții, prietenii și oamenii cu care intru în contact în mod zilnic, îmi spun faptul că nu încheie o poliță de asigurare facultativă CASCO pentru mașina lor, deoarece costul anual este prea mare. Și de multe ori pot înțelege argumentația, mai ales în cazul mașinilor cu o vechime mai mare.

Dar dacă ți-aș spune că putem încheia o poliță de asigurare CASCO la prețul unei polițe RCA?

AsigWelt, societatea mea de consultanță în asigurări, ne propune CASCO ECONOM, un produs care pornește de la la 300 de lei/6uni. Este mai ieftin decât o bună parte dintre polițele RCA pe care le încheiem pe parcursul unei zile.

Ce acoperă CASCO ECONOM și cui i se adresează?

Mai jos voi detalia principalele carecteristici ale acestui produs:

   ☞ Acoperă daunele din coliziuni cu alte vehicule, produse din vina asiguratului sau vinovat terț neasigurat RCA

   ☞ Acoperă evenimentele naturale: grindină, ploaie torențială, furtună, uragan, taifun, ciclon, tornadă, avalanșă de zăpadă

   ☞ Acoperă asistență rutieră (pentru autoturismele cu o vechime sub 10 ani)

   ☞ Suma asigurată este de maxim 30.000 lei

Prima anuală între 300 lei/6 luni și 1000 lei/12 luni

SUMĂ ASIGURATĂ (lei) Preț – 12 luni (lei) Preț – 6 luni (lei)
7.500 500 300
15.000 700 420
30.000 1000 600

 

Produsul poate fi încheiat exclusiv persoanelor fizice, cu vârsta de peste 30 de ani și care se află în clasele B0 – B8, conform încadrării BONUS/MALUS în baza CEDAM. Se acceptă și asigurații cu încadrare între clasele M1 -M4, dar prima de asigurare se majorează cu 50%. Dacă nu știi în ce clasă B/M ești încadrat, Cătă povestește aici cum poți afla.

Se încheie foarte rapid, precum o poliță RCA. Necesită inspecție de risc, dar nu și completarea unei cereri chestionar

Franșiză de 0 lei/eveniment

☞ Asistență rutieră inclusă pentru autoturisme cu o vechime sub 10 ani

Teritorialitate doar pe teritoriul României

Vechimea autoturismului să fie mai mare sau egală cu 6 ani, dar nu mai mare de 20 de ani. (≥ 6 ani < 20 ani) 

Casco Econom nu poate fi încheiat dacă mașina ta este proprietatea unei persoane juridice. Am menționat riscurile acoperite, dar vreau să fie clar faptul că acest produs nu acoperă riscuri precum: avarii care nu sunt produse din vina asiguratului, evenimente provocate de conducatori cu varsta sub 30 de ani 

De ce îți recomand să închei CASCO ECONOM?

Pentru că ai nevoie doar de o secundă de neatenție sau un factor care să îți distragă privirea și poți risca să faci un accident ușor. Iar în loc să ai neplăcerea unei cheltuieli care poate fi destul de mare, mai bine să fii preventiv și să știi că ești asigurat pentru un astfel de risc. Desigur, polița facultativă CASCO cu toate acoperirile nu trebuie uitată, dar decât să circuli fără, mai bine optezi pentru cea mai eficientă soluție de asigurare CASCO din punct de vedere al costului și acoperirilor.

Vrei să afli mai multe detalii despre cum poți încheia CASCO ECONOM pentru mașina ta?

Unul dintre consultanții AsigWelt îți va sta la dispoziție la adresa contact@asigwelt.ro sau la telefon/WhatsApp, salvând numărul 0799 25 25 25. Sau îmi poți lăsa un comentariu mai jos prin care să îmi spui că te interesează, dar cu condiția de a completa adresa ta de mail la momentul postării comentariului. Iar noi te vom contacta.

Acum știi cum poți să stai fără stres în trafic și cu o cheltuială minimă!

5 Comments
 • catalinv.ro 05/02/2018, 20:52 Reply

  Foarte utila aceasta polita CASCO

 • G.K. 05/02/2018, 23:01 Reply

  Alex,daca e pe SRL-ul meu ( de medic) si sunt singurul angajat si o conduc doar eu ,imi pot face CASCO? Mersi

  • Alex Grecu 06/02/2018, 18:15

   Salutare, din păcate nu se poate încheia polița casco econom dacă proprietarul în acte este persoană juridică. Chiar dacă tu ești singurul care conduce mașina. Este un produs dedicat exclusiv persoanelor fizice. Putem încerca să ofertăm full casco și să vedem cum se prezintă piața. 🙂

 • Robert 04/09/2018, 22:28 Reply

  Buna! Am aflat de la Stacs de poliță și am o intrebare. Dacă voi cumpăra poliță Casco econom va trebui să cumpăr și poliță Rca? Multumesc!

  • Alex Grecu 13/09/2018, 23:00

   Salut, Robert. Polița Casco Econom nu te obligă în niciun fel să achiziționezi și o poliță RCA. Polița RCA este obligatorie prin lege, iar Casco Econom nu o înlocuiește. În schimb ai o franșiză mai mică dacă închiei polița RCA la același asigurator unde emite polița Casco Econom. 😉

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.