Cum să ne încărcăm telefonul corect

Aceasta este cea mai mare problemă de care mă lovesc la telefonul meu. În cele mai nepotrivite momente rămân fără baterie și tot timpul am la mine un acumulator extern. Dar asta înseamnă o grijă în plus.

Cum prelungim durata de viață a bateriei telefonului?

Mi-am schimbat telefonul recent și m-am gândit să mă interesez un pic despre cum aș putea să prelungesc durata de viață și mai ales timpul în care se golește pe parcursul unei zile. 

Iată sugestiile principale pe care le-am pregătit pentru tine:

  • Nu lăsa telefonul la încărcat peste noapte

Probabil că marea majoritate dintre noi face asta. Când ne băgăm în pat, punem și telefonul la încărcat. Dar se pare că nu este întocmai indicat să facem asta pe termen lung. Telefoanele moderne știu să oprească procesul de alimentare în momentul unei încărcări complete, dar încărcarea se reia de mai multe ori, având în vedere că nu va rămâne procentul de 100% pe tot parcursul nopții. Iar asta înseamnă faptul că bateria va fi menținută în tensiune ridicată și în timp îi poate afecta proprietățile și longevitatea.

  •       Evită încărcările de la 0 % la 100 % zilnic

Este de evitat să lăsăm acumulatorul să se descarce complet sau să îl încărcăm în fiecare zi până la procentul de 100%. Dacă facem un ciclu de încărcare complet în fiecare zi, durata de viață a bateriei va fi afectată. În schimb este indicat să facem asta cam o dată pe lună. Este un fel de recalibrare a acumulatorului.

  •       Menține acumulatorul între 40% – 80%

Cel mai bine ar fi să menținem acumulatorul între 40% și 80%. Ceea ce înseamnă că trebuie să încărcăm telefonul cât mai des pe parcursul unei zile. Încărcările multiple nu afectează în niciun fel negativ acumulatorul și îi măresc randamentul în timp.

  •      Încărcător original sau aftermarket

Cel mai indicat este să folosim încărcătoare originale sau cele care sunt de o calitate mai bună. Variantele foarte ieftine de încărcătoare și cabluri, sau ”chinezăriile ieftine” cum le zicem noi, pot să nu mențină tensiunea necesară pentru o încărcare corectă. Aici nu prea merită să facem economie.

  •      Încarcare rapidă ( fast charger)

Aici este destul de simplu. Toate variantele în care acumulatorul se încălzește puternic sau în care ajunge la o temperatură foarte joasă, sunt de evitat. Încărcarea rapidă (cel mai des întâlnită la android), va ridica temperatura acumulatorului și în timp îi va afecta durata vieții. De aceea este de evitat să lăsăm telefonul în soare, pe bordul mașinii sau în alte locuri care pot genera creșteri mari de temperatură. 

Acestea ar fi sugestiile principale pe care le am pentru tine.

Dacă ți-au plăcut, merită un share cu prietenii 🙂

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.