Cum să zâmbești într-o zi ploioasă?

Nu știu cum este în cazul tău, dar pe mine mă influențează destul de mult vremea ploioasă. La modul că îmi vine să fac fix NIMIC și să stau leșinat pe canapea cu pisicile lângă mine. 🙂 Astăzi nu am făcut asta, am avut treabă, dar vreau să îți împărtășesc 3 dintre motivele principale pentru care vremea închisă și ploioasă ne poate afecta starea și de ce sportul este soluția pentru a privi cu mai mult entuziasm astfel de zile:

Lipsa luminii soarelui te poate face mai trist – motivul este destul de simplu, corpul produce mai multă melatonină când nu este expus razelor soarelui, de aceea te simți mai obosit și parcă somnul este tot mai prezent.

Ploaia te poate face să mănânci mai mult – dacă ești un pic mai trist, asta înseamnă că nivelul de serotonină din organism a scăzut, iar nevoia organismului de a consuma carbohidrați sau dulciuri crește. Iar asta se întâmplă tot din dorința de a găsi fericirea. Atunci când mâncăm, serotonina (hormonul fericirii) este produsă la nivelul tractului gastrointestinal și ne simțim mai bine. Doar că este o stare de moment care trece foarte repede. Mai multe despre acest subiect poți găsi aici.

Ploaia poate genera dureri și disconfort în organism – deoarece prezența norilor și a ploii influențează presiunea atmosferică, mai exact o scade. O presiune scăzută se traduce prin deplasarea fluidelor pe care le găsim în organism, din vasele de sânge, în țesuturi. Astfel, provocând presiune asupra nervilor și a articulațiilor, ceea ce duce la creșterea durerii, a rigidității și reduce mobilitatea.

Soluția pentru a nu fi afectați de vremea închisă?

#PoftăDeSport ! Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că practicarea sportului generează o cantitate mare de serotonină și este calea cea mai sănătoasă pentru un nivel ridicat în organism al hormonului fericirii!

Așa că trage un pic de tine, știu că vremea de afară te face să îți dorești să ajungi mai repede acasă și să nu mai ieși, dar îți promit că o mobilizare și un drum până la sală te vor face mult mai fericit. Indiferent dacă vrei să lucrezi cu greutăți, să alergi, să înoți sau să participi la clase de grup, va fi o decizie care îți va pune zâmbetul pe buze, te va ajuta să nu mănânci prostii ( sau dacă o vei face măcar nu te vei îngrășa :)) ), presiunea atmosferică nu te va mai influența și te vei odihni mult mai bine 😉

Pe lângă acest îndemn, vreau să îți amintesc faptul că eu sunt instructor de spinning și în fiecare luni și miercuri, de la ora 20, te aștept la Daimon Wellness pentru o oră plină de energie și zâmbete 🙂

Așa că vreau să te întreb, ce vei face în această seară ? 😉

 

2 Comments
  • catalinv.ro 03/07/2017, 16:01 Reply

    Ca sa raspund la intrebarea ta , eu vin la daimon :)))

    • Alex Grecu 04/07/2017, 11:20

      de data aceasta m-ai păcălit 🙂

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.