Cum slăbesc după Sărbători?

Facem foamea sau nu?

Cred că această întrebare circulă pe buzele multora dintre noi. În afara celor care au fost responsabili și cuminți, care merită felicitați. 🙂 Dar ce trebuie să facem ca să dăm jos kilogramele în plus, fără să facem foamea, într-un mod sănătos și fără să ne chinuim prea tare?

Iată cele 5 sfaturi pe care ți le propun, pentru a slăbi sănătos și ușor:

         1. Nu face o trecere bruscă de la mese bogate la dietă drastică. În general, niciun fel de schimbare bruscă nu este întocmai bine primită de către organism, așa că începe gradual. Păstrează un mic dejun echilibrat spre bogat, un prânz sănătos și începe cu schimbarea seara, la cină. Aici recomand să apară în alimentație salatele sau supe/ciorbe care să nu fie gătite gras. În schimb, ceea ce ar fi indicat să eliminăm în totalitate sunt dulciurile! Da, știu, nici mie nu îmi convine. Dar dacă pofta este de nestăpânit, poți face mici excepții, mici, mai ales cantitativ, dar musai să fie în prima parte a zilei, ca să avem timp să ardem caloriile în plus. Totuși, cele mai bune și sănătoase înlocuitoare ale dulciurilor sunt fructele.

          2. Evită să combini carbohidrații cu proteinele! Pe românește, evită combinația de carne cu cartofi, orez, etc. Proteinele sunt foarte importante
și mai ales după o prioadă în care le-am consumat în exces, nu trebuie să dispară. Dar ca să fim siguri că vom avea rezultate bune, încearcă să asociezi preparatele din carne cu salate sau legume fierte.

clear water pouring in glass.eps

           3. Hidratare – hidratarea este foarte importantă atunci când vrem să slăbim pentru că apa ne ajută la procesul digestiv și la eliminarea acelor elemente negative din organism. De asemenea , vitaminele, mineralele și nutrienții sunt mult mai ușor asimilați și dizolvați atunci când suntem hidratați corespuzător. Recomand minim 2 litri de apă/zi, iar dacă facem sport 3 litri. Încă o recomandare, ar fi să renunțăm la consumul de alcool.

           4. Somnul – am petrecut, ne-am simțit bine, dar trebuie să ne odihnim acum, mai ales că începem și job-urile. Iar atunci când ne dorim să pierdem câteva kg, odihna este esențială! Trebuie să încercăm să dormim 7-9 ore/noapte și preferabil de la ora 22-23. Știu că suntem oameni moderni și puțin probabil să respectăm aceste ore, dar măcar la ora 00 să fim în pat. Lipsa somnului va crește depozitarea grăsimilor în organism. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolizarea carbohidraților nu va putea fi realizată, iar nivelul de zahăr din sânge va crește producția insulinei. Ceea ce rezultă în stocarea grăsimilor. Pentru mine aceasta este o mare problemă și motivul principal pentru care acumulez rapid kg în plus. De aceea anul acesta trebuie să reglez acest aspect.

ready-for-christmasscreen-shot-2017-01-03-at-16-40-09

            5. Sport – #PoftaDeSport trebuie să fie ridicată pentru a putea slăbi ușor. Evident că poți avea rezultate doar din alimentație, dar atunci când asociezi cu mișcarea, rezultatele vor veni mai rapid, vor fi mai vizibile și într-un mod mai sănătos.
Recomandarea mea este să faci exerciții de cardio. Să alergi, să mergi cu bicicleta sau să faci spinning/cycling, alte ore de grup care se practică în centrele de fitness sau să înoți. Dacă îți place sala și exercițiile cu greutăți, încearcă să crești numărul seriilor și să faci repetări mai multe cu greutate mai mică. De exemplu 6 serii x 20 repetări/exercițiu. Ar fi ideal dacă ai putea să faci măcar 3 antrenamente/săptămână, căci mai presus de rezultatele legate de greutate, să știi că #PoftaDeSport înseamnă #PoftăDeViața, iar asta o afirm cu tărie din propria experiență.

             BONUS – ar mai fi o sugestie pe care o am pentru tine și anume să vii la orele mele de spinning, unde promit că vom arde și speria toate caloriile de care avem nevoie pentru a ajunge la rezultatul dorit. :))

         Acestea sunt sugestiile pe care le am pentru tine și modalitatea cea mai ușoară prin care poți să revii la forma dorită. Spune-mi dacă ți se pare util și dacă ai și alte sugestii care merită împărtășite. Iar dacă ți-a plăcut articolul, un like și un share sunt mai mult decât binevenite 🙂

 

 

3 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.