De ce renunț la activitatea de instructor de spinning?

De ce renunt la spinning

Este una dintre acele decizii pentru care am avut nevoie de foarte mult curaj ca să mi-o asum. Pentru că îmi place și mi-a plăcut fiecare secundă în care am susținut clase de spinning, în acești 3 ani de activitate. Dar fost decizia rațională pe care a trebuit să o iau. Îți scriu mai jos care sunt motivele pentru care a venit timpul să spun stop acestei frumoase activități.

Să o luăm cu începutul. Activitatea de instructor de spinning s-a născut din pasiunea mea pentru ciclism și #poftădesport, iar activitățile mele principale sunt cele de moderator de evenimente/voice over și societatea mea de consultanță în asigurări/financiară. Nu mi-am propus niciodată să fac o meserie din spinning și nu a fost despre bani. A fost pur și simplu activitatea pe care am făcut-o din pasiune și  simt că îmi ieșea foarte bine.

Ce m-a calificat să fiu instructor de spinning? Acum iartă-mi lipsa de modestie, nu mă caracterizează, dar sunt unul dintre puținii instructori din țară care se poate lăuda cu acest cumul de factori precum cei care m-au definit în acest rol. Am învățat meserie de la cel mai bun instructor din România (din punctul meu de vedere), Terry Demetriad, Manger Daimon Wellness. Am practicat și practic încă ciclismul de șosea și mtb-ul, iar bazele le-am învățat de la persoana pe care o consider fără egal în ciclismul românesc, în special la nivel pedagogic, Alex Ciocan. Iar pe lângă părțile tehnice, nu uita că eu sunt și MC, adică un bun orator, și îmi vine foarte ușor să comunic și să ofer explicații.

Îmi place să excelez în toate activitățile pe care le întreprind. Ceea ce simt că nu se mai întâmpla în ultima perioadă la spinning. Activitățile mele principale au crescut tot mai mult, iar acest lucru a afectat timpul pe care reușeam să îl aloc claselor de spinning. Știam foarte bine ce aveam de făcut în timpul orei, dar simțeam că era loc de mai mult și mai bine. Iar asta nu îmi genera un sentiment de satisfacție.

Problema mea de identitate profesională. Trăim într-o eră în care viteza este definitorie. Din ce în ce mai puțini oameni mai au timp să asimileze mai multe informații despre cineva. Pentru că eu am mai multe activități, nu este benefic să fiu asociat doar cu titulatura de instructor de spinning. De aceea, am decis să cern din activitățile cu care mă asociez.

Din respectul pe care îl port persoanelor care au pedalat la clasele mele. Pentru mine, este foarte important timpul oamenilor! Faptul că ei au ales să își petreacă timp alături de mine, practicând spinning, înseamnă enorm. Iar eu am fost tot mai puțin constant cu privire la prezența mea în ultima perioadă. Ceea ce nu este corect față de ei și simt că eu nu întorc același sentiment și respect cuvenit. Cred că asta s-ar putea conluziona și nu vreau să permit așa ceva.

Din respect pentru Daimon Wellness. Clubul care mi-a acordat încrederea necesară și unde am început să practic această activitate în urmă cu 3 ani. Știu că nu este benefic pentru club ca unul dintre instructori să nu fie dedicat în totalitate. Și nu vreau ca binele lor față de mine să se transforme într-un rău pentru ei.

Acestea ar fi motivele principale. Acum să nu crezi că mă îndepărtez de comunicarea #poftădesport sau de Daimon Wellness. Voi rămâne unul dintre principalii susținători ai sportului din online, voi încerca să dobândesc constant informații pe care să le testez pe mine și apoi să le împărtășesc cu tine, dar totul în calitate de practicant, la nivel de antrenament, nu de instructor. Iar în familia Daimon rămân activ. Este sala unde mă vei găsi aproape zilnic la antrenamente, unde voi mai susține din când în când câte o clasă de spinning atunci când colegii instructori nu vor avea o altă soluție și rămâne locul meu de suflet pentru sport! Pe care ți-l recomand cu tot dragul și ție.

În final, îmi doresc să le mulțumesc încă o dată celor care au făcut posibilă această frumoasă poveste și mi-au acordat încredere încă de la început: Reginel Dârlea (Riki), Teodor Demetriad (Terry), Alex Ciocan și Train Nuță. Precum și Daimon Wellness și Sas Gym, cele două săli unde am predat în acești 3 ani.

Cel mai important, mulțumesc din suflet fiecărei persoane care mi-a acordat cel puțin o oră din viața ei, alături de care am râs, am transpirat, ne-am antrenat și am evoluat. Pentru mine, spinning-ul va rămâne o amintire din care îmi voi lua energie pozitivă tot restul vieții, datorită vouă!

De ce renunt la spinning De ce renunt la spinning De ce renunt la spinning De ce renunt la spinning De ce renunt la spinning De ce renunt la spinning De ce renunt la spinningDe ce renunt la spinningDe ce renunt la spinning

Vă mulțumesc frumos!

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.