De ce să alegi Spinning-ul? Uite 11 motive

De ce să alegi Spinning-ul? Uite 11 motive

În primul rând nu te grăbi să afirmi ”Păi stai, Grecule, că tu ești instructor și de aceea promovezi această disciplină”. Și acesta ar fi unul dintre motive, sincer vorbind, dar să știi că eu am ales să devin instructor nu ca să îmi construiesc o carieră în acest domeniu, ci pentru că m-am îndrăgostit de acest tip de antrenament. De când am început să îl practic pentru mine nu există o altă clasă care să îmi dea mai multă energie, determinare și #PoftăDeSport. 😉 Iată și motivele:

 1. Slăbești – m-am gândit să începem cu motivul principal pentru care vizităm sala 🙂 La un antrenament de spinning poți arde undeva între 500-800 de calorii, depinde de tine cât de intens lucrezi. Iar aceste valori le vei atinge în doar 50 de minute. Ceea ce înseamnă că vei pierde ușor kilogramele în plus, desigur, cu condiția să ai grijă și la alimentație.
 2. Condiția fizică se îmbunătățește – fiind un antrenament în special aerob, lucrăm în intervale ale pulsului și ne obișnuim bătăile inimii să ajungă în zona de efort și să coboare în zona de recuperare într-un timp cât mai scurt. Iar asta se traduce prin creșterea rezistenței la efort.
 3. Crește tonusul muscular – în mod evident, atunci când practicăm un sport în mod constant, vom avea rezultate asupra mușchilor. Spinning-ul este o disciplină care îți oferă suplețe. Mușchii principali ai picioarelor sunt cei care lucrează constant (ex: cvadriceps, biceps femural, gastrocnemian) precum și mușchiul fesier, respectiv mușchiul posterior al coapsei. Cu alte cuvinte, facem picoare suple și fund ferm 😉 Nu trebuie să uităm și de mușchii abdominali. Prin tensiunea exercitată asupra lor în timpul antrenamentului, se contractă constant și automat, îi lucrăm 🙂
 4. Previne problemele cardiace – lucrăm în special cu inima și trebuie să ai în vedere faptul că inima este tot un mușchi. Iar atunci când este antrenat în condiții de siguranță, el va performa mai bine și probabilitatea bolilor cardiace va scădea semnificativ. De exemplu, un studiu al Organizației Medicale Britanice, indică faptul că persoanele care pedalează minim 30 de km pe săptămână, au un risc cu 50% mai scăzut să sufere de boala arterială coronariană.
 5. Impact redus asupra coloanei, încheieturilor și articulațiilor – spinning-ul face parte dintre sporturile cu un grad de uzură foarte redus. Este foarte important să întrebi instructorul cum să reglezi bicicleta corect și să pui mare accent pe asta, te rog! Dacă bicicleta ta este reglată corect, vei fi protejat de presiunea asupra coloanei și de uzura încheieturilor și a articulațiilor. De aceea pedalatul face parte dintre recomandările medicilor pentru diferite cazuri de recuperare în urma accidentărilor musculare sau osoase și pentru persoanele cu probleme ale coloanei ( *sugerez să te consulți cu medicul dacă știi că ai astfel de probleme înainte să vii la spinning)
 6. Risc de accidentare redus – având în vedere ceea ce am scris mai sus, în timpul antrenamentului de spinning probabilitatea unei accidentări este extrem de redusă. În experiența mea în calitate de instructor am avut 2-3 persoane care au avut crampe musculare. În rest este un sport sigur și nu te expui unor riscuri care pot apărea în alte sporturi aerobe. Recomand o sesiune de streching înainte, dar mai ales, după fiecare antrenament.
 7. Scapi de stres – fiind o clasă de grup, te va ajuta să te detașezi de problemele curente și să îți muți atenția asupra altor elemente sau gânduri pozitive. Vei avea ocazia să cunoști oameni noi și să socializezi mai mult. Pe lângă asta, sfaturile și motivația instructorului, muzica, spiritul de echipă și atmosfera unei clase de spinning, te vor ajuta să te relaxezi.
 8. Lucrezi în ritmul tău – multă lume se sperie de intensitatea antrenamentului, fără să știe faptul că tu ești cel care are control 100% asupra nivelului de intensitate și efort. Bicicleta de spinning are reglaj al rezistenței pe care o simți în pedală. Poți pedala cu rezistență minimă sau cu una care simulează efortul depus pe o urcare foarte abruptă. Așa că nu există ”este prea greu sau intens pentru mine” pentru că tu ești cel care reglează intensitatea. Atenție, aici avem și un dezavantaj, anume te poți fura singur dacă pedalezi în gol, fără rezistență. Întotdeuna trebuie să simți ca apeși în pedală, niciodată să nu simți că pedala se mișcă singură!
 9. Poți face spinning tot anul – indiferent de anotimp, temperatură exterioară sau alte condiții atmosferice, spinning-ul este un sport practicat în interior. Drept urmare, te poți bucura de ora ta pe tot parcursul anului. Singura provocare rămâne doar decizia de a te urni către sală 🙂
 10. Crește ambiția și deteminarea la nivel general – pe lângă relaxare și zâmbete, această disciplină presupune și multă concentrare. Deoarece fiecare antrenament are câteva segmente cu intensitate ridicată. Sunt acele momente în care vei simți cum organismul îți va spune să o lași mai încet, să mai scoți din rezistență, iar tu singur îți vei găsi resursele pentru a depăși acest moment și a merge mai departe. Și motivația instructorului contează, dar prea puțin. TU ești cel care reușește să stoarcă ultima picătură de energie și să ducă intervalul până la capăt. Asta se traduce exact prin antrenarea concentrării, a determinării și a ambiției. Iar apoi poți translata antrenamentul psihic și pe plan profesional, personal, etc.
 11. Vei fi mai FERICIT – motivul cel mai probabil îl știi deja. Sportul generează producerea serotoninei, hormonul fericirii. Iar pe lângă asta ia în calcul faptul că te afli printre oameni, muzică, satisfacția parcurgerii antrenamentului și motivația instructorului. Toate aceste elemente accentuează starea ta de fericire și sunt convins că la finalul fiecărei clase de spinning vei simți energie, fericire și #PoftăDeSport.

Acestea sunt o parte dintre motivele principale, nu sunt singurele. Dar pentru mine sunt cele mai importante și îmi doresc tare mult să îți trezesc interesul cu privire la practicarea spinning-ului.

Pe mine mă găsești în fiecare luni și miercuri, de la ora 20, la Daimon Wellness. Iar dacă nu ai experimentat niciodată spinning-ul în general sau alături de mine, te rog, scrie-mi și ai cadou din partea mea o invitație la una dintre clasele mele.

Eu te aștept cu multe, multe zâmbete și, evident, cu #PoftăDeSport 😉

 

1 Comments
 • catalinv.ro 10/01/2018, 15:01 Reply

  si daca dupa acest articol nu sunt convinsi cheama-i sa stea putin de vorba cu mine :)))

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.