De ce să lucrezi într-un spațiu de coworking?

spatiu de coworking

În cazul în care ți-a pus întrebarea De ce să lucrezi într-un spațiu de coworking sau care sunt avantajele de a lucra într-un spațiu colaborativ de birouri, vreau să împărtășesc cu tine experiența mea din ultimii doi ani, în cadrul Impact Hub.

Hai să fie pragmatic, avantaje – dezavantaje.

Avantaje

– este motivant.Atunci când îi vezi pe toți cei din jurul tău că muncesc și tu stai pe telefon, te cuprinde un mic sentiment de vinovăție și te aduni repede.

– competiția este pozitivă.Adică îți poți lua exemple de succes din jurul tău, vei simți un iz de competiție la nivel de obiective profesionale, dar nu există acea bârfă, zâmbete false sau acel sentiment de tensiune.

– ajutorul imediat în aproape orice situație.Este incredibil sentimentul de a fi înconjurat de câțiva zeci de oameni din diferite domenii. Gândește-te că ai nevoie de un sfat pe grafică, web, programare, adwords, juridic, asigurări, etc, îl vei găsi în secunde.

– colaborări noi. Rămânem în aceeași sferă a varietății activităților întreprinse de către membri. Este fabulos cât de multe activități profesionale se pot lega. În cazul meu sunt multe, dar alături de comunitate din Impact Hub colaborez pe parte de prezentări de evenimente, producție video, voice over și consultață asigurări. Dar să știi că ține și de tine cât de mult te exteriorizezi și modul în care îți expui serviciile. Nu te aștepta să pice pe tavă colaborările.

– faci parte dintr-o comunitate. Ceea ce e al naibii de tare în cazul în care ești freelancer, antreprenor singur sau cu o echipă mică, plus alte cazuri în care nu ai parte de colegi. Ai cu cine să socializezi, să servești prânzul, să ai activități comune în timpul sau în afara orelor de program și se pot lega prietenii foarte frumoase!

– nu ai grija facturilor. Asta mi se pare prea tare! Știi, facturile de curent, de internet, de întreținere, de gaze, de curțenie, apă potabilă, cafeaua, ceaiurile,… Toate serviciile sunt incluse într-o factură unică, de chirie și nu ai niciun stres.

– nu ai grija furnizorilor și a problemelor tehnice. De câte ori te lovești de afirmațiile nu mai merge netul, am rămas fără hârtie, nu mai am tuș în imprimantă, iar lista poate continua până mâine! Aici nu te vei lovi niciodată de astfel de probleme pentru că cei care gestionează comunitatea se ocupă și de toate.

– ai acces la evenimente de socializare și învățare. Impact Hub organizează constant evenimente dedicate membrilor săi. Fie că vorbim de soluții de eficientizare a modului de lucru, de prânzuri la care sunt invitați antreprenori ce dețin restaurante și le degustăm mâncarea, de ieșiri la bere sau activități pentru destindere, you name it, they already thought of it. Sunteți prea tari!

– ai acces la spațiu non-stop. Desigur, dacă alegi abonamentul cel mai complex, de rezident.

– bucătărie complet utilată. Nu spun asta întâmplător pentru că știm foarte bine cât e de important să avem o bucătări cu toate facilităție, atunci când ne aducem mâncare de acasă.

Dezavantaje

Sincer, habar nu am care sunt alea, poate colegul meu, Cosmin, care vorbește într-una pentru că face prea mulți bani și e total relaxat. În rest, chiar nu îmi vine niciunul în cap. Dar dacă tu te gândești la ceva, te rog, lasă-mi un comentariu și dezvoltăm.

Concluzie

Poate te întrebi și cât costă abonamentul meu la Impact Hub. Plătesc 1250 lei/lună și am un birou fix, la care am acces tot timpul. Poate că vei tinde să îmi spui că e mult, că la banii ăștia nu închiriezi doi mp2, ci o garsonieră întreagă unde să îți faci biroul. Dar te rog gândește-te din nou la tot ce am scris mai sus: comunitate, utilități, consumabile, property management, etc. Crede-mă, când pui în balanță cât de mult câștigi la nivel temporal, suma reprezentată de abonamentul lunar este cel mai bun deal!

Impact Hub Bucharest este primul spațiu colaborativ, de coworking, din România. Are o experiență de 7 ani în domeniu și se diferențiază prin atenția pentru comunitate, oamenii dedicați exclusiv comunității (sărut mânuțele, Tori), suprafața de 1600 mp2, localizarea în unele dintre cele mai moderne clădiri de birouri din țară, Timpuri Noi Square, poziționarea centrală, la Timpuri Noi, accesul facil la mijloacele de transport (metrou, tramvai, autobuz) și prin faptul că doar la Impact Hub putem fi colegi! J)

Hai la mulți ani, Impact Hub Bucharest! 7 au trecut, să mai treacă oricâți, atâta timp cât rămâneți la fel, adică cei mai bun! <3

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădeantreprenoriat!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.