După 1 și 4 luni de play ON AIR, azi apăs butonul de PAUZĂ de la radio. #ArticolCuVoce

azi apăs butonul de PAUZĂ de la radio

Citește sau ascultă acest articol. #ArticolCuVoce

Așa-i că viața nu contenește să te surprindă? Așa-i că te duce în situații paradoxale, pe care nu le-ai fi anticipat nicio secundă? Despre asta este vorba în următoarele rânduri, un exemplu de vis îndeplinit, urmat de asumarea realității.

În 23 iulie 2019 trăiam cu lacrimi în ochi emoția îndeplinirii unui obiectiv pentru care am luptat și am așteptat ani de zile… semnam cu Radio Europa FM pentru a prezenta matinalul de weekend! Nu am cum să uit vreodată emoția acelei zile, bucuria, entuziasmul, nerăbdarea de a îi anunța pe cei dragi sau modul în care îmi tremurau degetele când verificam platformele de socializare unde curgeau sute de comentarii și mesaje de felicitare. Doamne, ce zi!

Printre cele 16 luni ON AIR, aproape 64 de weekend-uri în care m-am trezit la 6 dimineața, plus alte emisiuni prezentate când le țineam locul colegilor, am trăit una dintre cele mai mari și frumoase provocări ale vieții. DA, iubesc să prezint, DA visam să vorbesc la radio, dar să nu crezi nicio secundă că a fost ușor. Să nu crezi că ajungi în studio, te apuci să turui și ai plecat acasă. Simți presiunea sutelor de mii de ascultători care sunt fideli postului Europa Fm și nu ai cum să nu fii responsabil. În acest timp, am învățat tehnic studioul și toate butoanele (mulțumesc pentru răbdare Petru, Teddy și Victor),  am învățat atât de multe despre modul în care prezint, fiind inspirat de profesionalismul colegilor și cum să am încredere în mine când am microfonul în față. Am trăit momente în care am râs alături de colegii mei sau alături de ascultători. La fel cum am avut momente în care a trebuit să mă adun și să nu las să iasă la suprafață trăirea interioară, cu toate că în sinea mea traversam un moment al vieții fără motive de entuziasm.

Am realizat că radio înseamnă emoție, iar fără ea nu cred că vei atinge obiectivul principal, adică să naști reacții pe chipurile sau în interiorul ascultătorilor.

Iar atunci când simți că emoția nu mai are aceeași intensitate, e bine să fii curajos și să îți asumi asta.

Mai exact, am obosit!

În tot acest timp am lucrat de luni până duminică, fără pauze, fără zile libere, în afară de concedii, bineînțeles, și m-am împărțit între activitățile mele din cursul săptămânii și în weekend radio. Am crezut că pot, că n-am limită, dar ce crezi… evident că am! De ceva timp am simțit cum nu mai am aceeași energie, același avânt sau„ aceeași productivitate în tot ceea ce fac. Parcă trăgeam după mine o greutate din ce în ce mai mare care nu mă îmi permitea să ating toate obiectivele fiecărei zile. Și nu mare a fost surpriză când am realizat ca am neglijat complet și viața mea personală.

Drept urmare, astăzi, 29 noiembrie 2020, este ziua în care pun pe pauză povestea mea la radio. E greu să accepți că e mai bine pentru tine să renunți la o activitate pe care o iubești atât de mult…

Dar exersez cuvântul ASUMARE în fiecare zi, iar de acum vreau weekend-ul înapoi! Vreau să am viață personală și măcar 2 zile pe săptămână să fie doar despre mine.

Desigur, activitățile mele vor continua, vreau să mă concentrez cât mai mult pe nouă companie care are atât de mult potențial www.drincs.ro,  pe compania mea de consultanță în asigurări www.asigwelt.ro, pe colaborările personale din online, proiectele de voice over și, foarte important, pe activitatea mea de prezentator de evenimente. Adică rămân același dependent de muncă, dar îmi dau dreptul să și respir.

Vreau să le mulțumesc din suflet colegilor de la Europa FM, am avut parte de cea mai frumoasă experiență datorită lor și omului care mi-a acordat un vot de încredere definitoriu pentru cariera și viața mea, lui Ciprian Dinu.

La fel cum vreau să le mulțumesc ascultătorilor, prietenilor și tuturor celor care m-am susținut în această perioadă.

Voi reveni la radio, asta știu clar! Dar încă nu știu când și sub ce formă. Știu doar că am nevoie de ceva timp în care să îmi adun puterile și să am claritate.

Iar până atunci, rămâne apăsat butonul de pauză.

„Feriți-vă de goliciunea unei vieți prea pline.“

Socrate

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.