Evenimente cu #poftădesport – Maratonul Olteniei

Maratonul Olteniei

Hai să începem o nouă serie de articole intitulate ”Evenimente cu #poftădesport”. Îți voi recomanda evenimentele la care am participat în calitate de concurent/prezentator sau cele cu care rezonez și am recomandări de încredere.

Voi începe cu Maratonul Olteniei 2018 organizat de Grupul CEZ în România. Aceasta a fost cea de-a 6 a ediție și a ajuns o tradiție printre sportivii amatori și cei profesioniști, care practică alergarea sau ciclismul, să își rezerve ultimul weekend din luna august pentru această competiție. Eu nu am participat, am prezentat o parte din eveniment alături de Andrei Nourescu, în schimb am putut avea o privire de ansamblu asupra concursului.

Iată de ce îți recomand să nu ratezi nicio ediție:

☞ ai 2 variante de discipline sportive din care să alegi – trail run (pe distanțe de 10,5 km, 21,5 km și 42 km) sau MTB Cross Country (pe distanțe de 33 km sau 51 km). Suficiente opțiuni pentru a face alegerea conformă nivelului tău de pregătire.

☞ trasee de poveste pentru cursele de MTB și trail run. Unul dintre motivele pentru care Maratonul Olteniei se desfășoară în Râmnicu Vâlcea, este natura bogata care înconjoară orașul. Îți vei umple plămânii cu aer curat concurând pe traseele din single trail, vei fi protejat de soare în mod natural, umbra copacilor va fi prezentă pe o bună parte din trasee. Toți cei care au încheiat cursa și pe care i-am intervievat la final și-au exprimat entuziasmul cu privire la experiența din concurs.

☞ dacă ai copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 13 ani împliniți, Cursa copiilor este o experință care le poate deschide sau întări apetitul pentru sport. Participarea pentru ei este gratuită și au de parcurs un traseu de 200 sau 400 mentri, în funcție de vârstă. Desigur, la final vor fi premiați primii trei clasați din fiecare categorie de vârstă, iar Energix și Calorix, mascotele Cez Vânzare, sunt alături de copii pe toată perioada concursului.

☞ locuri de joacă pentru copii susținute de către partenerii evenimentului. La această ediție au existat Zona Fun, în care copiii au fost provocați la distracţie printr-o luptă contracronometru pentru a rezolva diverse tipuri de provocări, Zona Copiilor, unde copiii au construit diverse obiecte cu ajutorul pieselor lego, au aflat informații despre istoria automobilului electric și au avut o experiență de orientare prin parcul Zăvoi, totul sub atenta îndrumare a unor traineri specializați, Zona sporturilor de familie, unde cei mici au putut să tragă la poartă, să arunce la coșul de baschet, să se joace badminton și să practice multe alte sporturi.

Maratonul Olteniei

sursă foto: Facebook – Maratonul Olteniei

☞ zonele de activități nu au fost doar pentru copii, au fost și cele dedicate tuturor celor prezenți, anume Zona foto, Zona Sport & Health counter, unde puteai beneficia de analiza unei serii de indicatori despre forma sportivă în care te afli (greutate, înălțime, ritm cardiac, etc), precum și Zona de experiențe VR (realitate virtuală)

☞ se adresează atât celor care vin alături de prieteni, cât și celor care preferă să vină alături de familie. Pot afirma că este un eveniment ideal pentru familii pentru că fiecare dintre membrii familiei se poate bucura de momentul lui de #poftădesport. Am întâlnit familii care s-au susținut reciproc, în care tatăl a mers la concursul de MTB, mama la alergare și copiii la cursa dedicată lor. Sau în orice altă combinație, dar fiecare s-a putut bucura de o activitate.

☞ locația este ideală și în contextul în care cei dragi nu pot să participe la una dintre curse. Locul de start și finish este în parcul Zăvoi, unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară, unde te poți bucura de copacii seculari, de plimbări pe aleile superbe ale parcului, de lacul din centrul lui și de debarcader, precum și de terasele unde te poți relaxa. Fiind în centrul orașului este foarte facil să pleci în plimbare și să descoperi Râmnicu Vâlcea.

☞ atracțiile din jurul Vâlcei reprezintă un alt mod de a te bucura de weekend-ul petrecut la Maratonul Olteniei. Poți ajunge facil în locuri precum Horezu, Lacul Vidra, Voineasa, Valea Lotrului, Salina Ocnele Mari, Cheile Bistriței din comuna Costești județul Vâlcea, Băile Olănești, Băile Govora, Călimănești, Căciulata, Transalpina și multe altele.

☞ și, poate cel mai important, din punctul meu de vedere, este faptul că Maratonul Olteniei este și un eveniment caritabil. Taxele de participare achitate de către concurenți sunt donate în totalitate către cele trei cauze sociale susținute. Ba mai mult, Grupul CEZ în România duce mai departe angajamentul asumat către comunitate și dublează suma strânsă din taxele de înscriere. Anul acesta au fost susținute Fundația World Vision România – Pâine și mâine (servicii de tip afterschool în comunitățile cu risc ridicat de sărăcie și vulnerabilitate – mese calde și 2 ore de activități educaționale și ajutor zilnic), Asociația ”Little People” – Program de sprijin psihosocial pentru pacienții bolnavi de cancer din Oltenia și inițiativa Crucea Roșie Vâlcea – echiparea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu aparatură modernă AccuVein. Fiecare concurent care a achitat taxa de participare a putut opta pentru cauza pe care dorește să o susțină, iar fondurile strânse au fost donate procentual, în funcție de dorințele concurenților.

Iată și un infografic care îți prezintă cifrele ediției din acest an (2018)

Maratonul Olteniei

sursă foto: Facebook – Maratonul Olteniei

În concluzie, Maratonul Olteniei este o ocazie foarte bună să te bucuri de a ta #poftădesport, a prietenilor și a familiei, cât și de timp de calitate alături de cei dragi. Iar dacă ne vedem și pe podium, cu atât mai bine! 🙂

Dacă ai întrebări și îți pot răspunde, te rog, lasă-mi un comentariu. Mai jos îți las câteva link-uri către after movie-urile ediției 2018 și albumul foto:
– Clip 1
Clip 2
album foto

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

Maratonul Olteniei

sursă foto: Facebook – Maratonul Olteniei

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.