Hai să alergăm pentru oceane mai curate! #RunForTheOceans

run fot the oceans

Cum adică să alergăm pentru oceane? Poate acesta a fost primul tău gând atunci când ai citit titlul. Ei bine, hai să îți spun ce înseamnă #RunForTheOceans și de ce trebuie să participi marți, 11 iunie, ora 18.30, la Nuba (șos. Nordului 22) și să alergi alături noi.

Este o inițiativă de conștientizare și educare la nivel mondial, care are ca obiectiv reducerea și prevenirea poluării cu plastice în oceanele lumii. În acest sens, adidas susține inițiativa Parley for the Oceans, care adresează amenințările majore la care sunt expuse oceanele noastre, cel mai important ecosistem al planetei.

Cum susține adidas această inițiativă? Prin doua acțiuni principale:

Prin introducerea colecției adidas x Parley2019, care folosește în procesul de producție deșeuri din plastic marin reciclate. adidas își propune să fabrice un număr incredibil de 11 milioane de perechi de încălțări din această colecție.

A doua acținue și motivul pentru care fac apel la tine, este inițiativa Run For The Oceans. Alergători din toată lumea sunt provocați să își doneze kilometri alergați în perioada 8-16 iunie, iar adidas va dona 1 $ pentru fiecare kilometru alergat. Obiectul este să strângem 1,5 kilometri, care se vor transforma printr-o donație de 1.500.000 $ către programele din cadrul Parley Ocean School. O școală care se adresează copiilor și celor tineri, care își propune să educe o nouă generație de activiști și ’’gardieni ai oceanelor’’.

În anul 2018 adidas a reușit să genereze o mișcare la globală prin inițiativa Run For The Oceans. Mai bine de 1 milion de alergători și-a donat kilometri, reușind îndeplinerea obiectivului și donoarea de 1 milion de dolari de către adidas pentru partenerul Parley for the Oceans.

Cu ajutorul acestor bani a fost posibilă educarea a peste 100.000 de tineri și familiile lor, oameni care locuiesc în zone de coastă afectate de poluarea cu plastic. Iar adidas a produs 5 milioane de perechi de încălțări folosind plastic reciclat din oceane.

Cum te poți implica?

Cum am scris la început, te invit marți, 11 iunie 2019, ora 18.30, la Nuba, în șos. Nordului nr. 22. Acolo te așteaptă gașca adidas Runners Bucharest, alături de căpitanii Anca Bucur și Alexandru Corneschi. Va fi o super atmosferă, o să fie o mare gașcă de oameni cu #poftădesport și sunt pregătite 2 alergări organizate pe distanțele de 3 km și 6 km.
Vor fi și invitați surpriză, vom afla informații despre importanța oceanelor, influența lor asupra calității vieții fiecăruia dintre noi, precum și alternative sustenabile pentru eliminarea plasticului din rutina zilnică.
Nu te costă nimic, nu trebuie să donezi vreun ban, îți este solicitată doar prezența și a ta #poftădesport.

Dacă nu poți ajunge, ai timp în perioada 8-16 iunie să îți donezi kilometri alergați, folosind aplicația Runtastic: https://www.runtastic.com/rfto/AR-join-us-2
Te vei alătura alergătorilor din întreaga lume. Trebuie să descarci aplicația în caz că nu o ai deja, să accepți provocarea din link-ul de mai sus, provocarea #RunForTheOceans și asta fost. 🙂
Uite aici și link către eveniment pe facebook: http://bit.ly/RFTO11iunie2019

În final, vreau să te las cu un ultim gând…

Imaginează-ți că în fiecare minut, echivalentul unui camion de gunoi plin cu deșeuri din plastic ajunge în oceanele lumi. În fiecare minut! Dacă nu luăm măsuri, riscăm ca în 2050 să existe mai mult plastic decât pești în oceane. Declarația aparține lui Sharad Singla, Brand Marketing Director, adidas India.
Așa că vreau ca mâine și în această perioadă să fim cât mai activi și să ne vedem la eveniment.

Eu voi prezenta marți seara, așa că nu voi putea alerga alături de tine, dar am făcut-o în avans și ai mei 10 km au fost deja donați 🙂

Run For The Oceans

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.