Hai să ne reamintim ce rezoluții ne-am propus pentru noul an

Hai să ne reamintim ce rezoluții ne-am propus pentru noul an

#ArticolCuVoce – Citește sau ascultă acest articol

Se pare că în a treia parte a lunii ianuarie, majoritatea dintre noi pierdem entuziasmul de la începutul anului și începem să renunțăm la obiectivele pe care ni le-am propus în noul an. Tocmai de aceea îți propun acest articol. Vreau să îți amintesc de ele, în cazul în care te numeri printre cei care au renunțat și să îți împărtășesc o bună parte din strategia pe care eu o aplic în vederea atingerii obiectivelor mele. Sper ca un anumit procent din informație să îți fie utilă și să o poți aplica.

Rezoluțiile pentru noul an – un subiect destul de sensibil pentru fiecare dintre noi. Pentru că ne ia avântul, ne setăm obiective mărețe și apoi valulse mai domolește și odată cu el și noi. Ceea ce nu îmi place. Printre oamenii care s-au mai pierdut pe drum, mă număr și eu. Dar anul acesta va fi diferit și îți voi spune și de ce cred asta, la aproape o lună de pus în practică ceea ce am pus pe hârtie.

În următoarele rânduri îți voi spune cum mi-am stabilit rezoluțiile pentru noul an și ce am făcut în acest sens:

În primul rând am identificat care sunt obiectivele mele pe fiecare plan al vieții, personal sau profesional. Apoi m-am gândit câte dintre ele mă vor face fericit odată ce le voi atinge și ce voi face atunci.

De ce vrei să faci schimbări în viața ta? În cazul în care răspunsul este ”pentru mine”  este perfect. În caz contrar, dacă schimbarea are vreun raționament de accepțiune socială, de apartenență sau alte motive care nu reflectă întocmai personalitatea ta, oprește-te acum! Sincer, te minți.

Mi-am făcut un VISION BOARD. Vizualizarea rezoluțiilor, ale obiectivelor setate pentru noul an este esențială pentu a hrăni sentimentele de perseverență și ambiție. Aproape în fiecare zi mă uit la ele și mi le repet, le văd și ele prind un contur din ce în ce mai accentuat în mintea mea. Iar dezirabilitatea lor devine o constantă. Dacă nu știi ce este un vision board sau de ce îți sugerez să îți faci unul, vezi episodul din vlog cu această temă.

RĂBDARE!  Știu că am scris cu majuscule acest cuvânt, dar am făcut-o intenționat. Dacă rezoluția ta are legătură cu aspectul fizic, de exemplu, răbdarea este esențială. ”Vreau să slăbesc 10 kg în 2 luni”. Acesta este un exemplu negativ pentru mine. Poți face asta, dar probabilitatea de a abondona pe drum este foarte ridicată. Pentru că schimbările bruște de stil de viață, de alimentație, de ordin disciplinar, produc un cutremur puternic în organism. Adică un sentiment de frustrare în subconștient, care va transmite mesaje de nemulțumire către conștientul nostru. Astfel, trecând de la cartofi în fiecare zi, la salată cu lămâie, sentimentul de foame și nemulțumire culinară va fi constant, iar frustrarea ne va bate la ușă din ce în ce mai apăsat. Cu cât ne este mai greu să facem ceva la nivel zilnic, cu atât probabilitatea de a renunța este mai mare. De aceea îți sugerez ca schimbările să fie făcute treptat și să nu renunți la tot dintr-o data. Indiferent de planul despre care vorbim. Știu că ne dorim cu toții schimbări de pe o zi pe alta, dar răbdarea reflectă înțelepciunea.

Identifică motivele pentru care nu ți-ai îndeplinit rezoluțiile în trecut. Exemplu concret din proprie experiență. Întreprinzând mai multe activități, de cele mai multe ori m-am pierdut printre ele. Le-am prioritizat în mod diferit, drept urmare programul meu era haotic. Așa că unul dintre cuvintele anului 2018, în cazul meu, este DISCIPLINĂ. Mi-am făcut un program clar, de luni până vineri mă trezesc la ora 7 dimineața, încep ziua cu antrenamente și apoi mi-am structurat fiecare zi în mod clar. Drept urmare, orice schimbare trebuie să se reflecte și în modul de viață/programul nostru zilnic. Dacă îmi doresc să schimb job-ul, îmi aloc câte 30 de minute în fiecare zi pentru a căuta oportunități. Dacă vreau să îmi creez noi oportunități, îmi aloc un număr de ore în fiecare săptămână, pe care le voi investi în acest sens, în funcție de cât este de arzătoare dorința.

Nu te compara cu nimeni. Indiferent care este rezoluția ta, te rog să interiorizezi exemplele de reușită din jurul tău într-un mod pozitiv, să te gândești la complexitatea muncii depuse pentru a ajunge acolo. Nu la rezultatul imediat, ci la cel pe termen lung. Și nu te lăsa descurajat sau dominat de gânduri care scuză situația ta, nereușita ta, în comparație cu cea a altora. Timpul pe care îl vei investi ”plângându-ți” de milă face diferența dintre câștigători și pierzători. Pierzătorul se va împotmoli în secundele irosite în ceață, în timp ce câștigătorul va investi același timp identificând cum poate ajunge acolo unde își dorește. Și ce crezi? Îi va reuși!

Și în final, nu îți fie frică de nereușită! Nu îți fie frică de riscul de a eșua, de a greși sau de a nu atinge obiectivul propus într-o anumită limită temporală! Greșeala este unul dintre pilonii principali ai evoluției. Fiecare rezultat obținut, produs perfecționat, cunoștințe dobândite, sunt obținute printr-un proces de eroare/greșeală și perfecționare. Dacă vei greși în drumul tău este perfect! Serios, înseamnă că ai învățat ceva și vei ști cum să aplici o abordare mai productivă în viitor. Iar învățămintele este posibil să îți servească util și în alte situații din viața ta.

Tocmai de aceea, voi încheia cu un îndemn pe care l-am auzit în dimineața redactării acestui articol. Și vreau să te încurajez să crezi în visurile și obiectivele tale.

  Alege să râzi de inconștiența ta dintr-o poziție câștigătoare, decât să regreți lipsa curajului de a crede în tine!

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #PoftăDeSport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.