La mulți ani, România!

Știi ce îmi place? De România! Dacă aș spune că nu îmi place de ea, ar fi ca și cum aș spune că nu îmi place de mine! Eu sunt român, sânge ardelenesc îmi curge prin vene și tare mândru sunt de asta! Și îmi place mult de mine :))

Ce nu îmi place? De românii care nu se mândresc cu asta și de cei care astăzi, de 1 Decembrie, nu spun ”La mulți ani, România”!

Patriotism

Aceasta este cuvântul pe care unii l-au uitat, din păcate! Cuvântul pe care nu îl aud în mod frecvent să fie verbalizat de către cei care sunt la conducerea acestei țări. Sau de cei din jurul meu, poate nici de mine suficient! De ce spun asta? Pentru că eu cred cu tărie în faptul că trebuie să iubești ceea ce faci, ca să poți excela! La fel și cu patriotismul. Vrei să schimbăm în bine această țara? Vrei să te poți mândri cu ea și să participi la schimbarea ei? Ei bine, trebuie să te asiguri că în tine există sentimentul principal care va fi motorul acestei schimbări…patriotismul! Și să nu ți-l suprimi, căci sunt sigur că el există în toți!

România, eu te iubesc pentru că ești frumoasă rău de tot! Ai locuri de basm, ai o combinație unică de relief și natură! Iar oamenii sunt la fel ca tine de frumoși. Chiar dacă societatea ne-a cam înrăit, dar nu tu ai făcut-o, ci anumiți oameni.

Nici nu ești perfectă, ai și tu uscăciunile tale, dar acum sincer vorbind, dacă mă uit în oglindă, nici eu nu-s chiar perfect. 

Patriotismul înseamnă în primul rând pământul! Și tot ce ne înconjoară, familia, prietenii, toți cei dragi! Așa că eu afirm fără reținere și cu mândrie:

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! Sunt patriot, sunt român și-mi place tare mult asta!

2 Comments
  • Catalin 01/12/2016, 20:05 Reply

    La multi ani ROMANIA !

    “România este patria mea,restul sunt doar tari.
    Pentru mine, România nu e doar o ţară. E un destin.” O.Paler

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.