Maratonul Olteniei sau un weekend cu #poftădesport

Maratonul Olteniei 2018

Înainte să scriu acest articol mă gândeam la câțiva amici sau cupluri de prieteni, care au îmbrățișat sporturi de anduranță diferite, precum ar fi ciclismul sau alergarea. Motiv pentru care nu participă împreună la evenimente sportive sau au tot felul de dispute cu privire la destinația dintr-un anumit weekend. În schimb, în data de 25-26 august, la Râmnicu Vâlcea, va avea loc Maratonul Olteniei powered by CEZ România. Două zile dedicate iubitorilor de ciclism și alergare, care îți vor pune zâmbetul pe buze și vor aduce liniștea în anumite case. :)) Așa că, adună-ți gașca și hai să facem un weekend cu #poftădesport!

Eu voi fi acolo, nu în calitate de ciclist, ci în calitate de MC al evenimentului, alături de Andrei Nourescu. Dar primul meu contact cu Maratonul Olteniei a fost în calitate de concurent și am rămas cu o amintire tare plăcută în urma participării mele pe traseul evenimentului. Mai jos îți voi spune și de ce 🙂

Despre traseul de ciclism

Vor fi două trasee de MTB cross country. Primul are o distanță de 33 km și o diferență de nivel de +930 m, accesibil tuturor, dar care să nu cumva să crezi că nu te va provoca. Cel de-al doilea este dedicat celor avansați, distanța este de 51 km cu o diferență de nivel de +1530 m. Îți recomand să te înscrii la el doar dacă nu ești la început, ai kilomentri în picioare (cum spunem printre cicliști), condiția fizică îți permite și, nu în ultimul rând, stăpânești tehnica de MTB.

Din experiență, îmi amintesc că prima urcare a fost delicioasă, iar apoi a urmat o combinație de urcări/coborâri, prin pădure, pe dealuri și pășuni. Ceea ce face acest traseu să fie pe gustul meu. Nu prefer acele trase cu urcări și coborâri interminabile, apreciez mai mult variațiile dese de relief. Iar la Maratonul Olteniei powered by CEZ România te așteaptă un astfel de traseu. Aa, și să nu uit, m-am ofticat maxim la final pentru că am încheiat pe poziția a 4 a în categoria de vârstă aferentă traseului scurt. Da, știu, participarea e importantă, dar când termini pe prima poziție din afara podiumului, crede-mă, uiți ce e mai important. :))

Despre traseul de alergare

Aici nu îți pot vorbi din proprie experiență, în schimb îmi amintesc faptul că mai mulți amici alergători au participat la edițiile din trecut ale Maratonului Olteniei pentru că le-a plăcut traseul. Dar având în vedere că alergi în aer liber, prin pădure, nu are cum să nu îți placă. 😉

Ai de ales din 3 posibile distanțe de concurs. 10,5 km, 21,5 km și ca noutate pentru ediția din 2018, ai și proba de maraton, 42 de km, cu o diferență de nivel de peste 1300 m. Iubitori ai trail-ului, pentru voi este această probă!

Tura de recunoaștere

Să nu crezi că sunt subiectiv, mai jos îți las clipul realizat în tura de recunoaștere a traseelor, la care au participat Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România, actrița Diana Dumitrescu, pe traseul de ciclism. Iar pe traseul de alergare, respectiv cel de maraton, au fost Carmen Albisteanu, trail runner și blogger și pe Jan Burnea, angajat al Grupului CEZ în România.

Acum că ai toate informațiile, sper tare mult să ne vedem pe 25 și 26 august la Maratonul Olteniei. Eu îți recomand cu drag să participi, nu doar pentru că voi prezenta eu evenimentul, ci mai ales pentru că atomosfera din Parcul Zăvoi este foarte plăcută, prin numărul mare de oameni cu aceeași pasiune și, desigur, traseele care merită fiecare zâmbet pe care îl vei trăi în timpul competițiilor.

Unde te înscrii?

Pe site-ul evenimetului – www.maratonulolteniei.ro. Tot acolo vei găsi toate informațiile despre trasee și regulament. Iar pentru a fi la curent cu toate știrile, dă un like paginii de facebook Maratonul Olteniei 😉

Iar în cazul în care te țin picioarele și vrei să faci traseul scurt vineri, 24 august, să știi că eu îmi iau bicicleta ca să mă pot bucura și de practicarea sportului pe care îl iubesc. Dă-mi un mesaj pentru mai multe info.

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport.

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.