Cum se scrie o poveste de succes în antreprenoriatul românesc
Prima dată când am auzit despre Impact Hub a fost în anul 2013. Eram într-un moment al vieții în care simțeam că am nevoie de o sursă suplimentară de inspirație și o amică mi-a povestit despre ei. Nu pot spune că îmi era foarte cunoscut termenul de spațiu de birouri comun, dar la momentul respectiv eram interesat de evenimentele pe care le organizau. Și chiar de la primul Hub Talks la care am participat, cu tema ”Cine sunt inventatorii români de succes?”, am rămas cu o afirmație foarte valoroasă pe care am auzit-o la domnul Justin Capră, anume:
”Un om cu adevărat mare este acela care își dă seama de micimea sa”
Apoi au urmat câțiva ani în care nu prea am mai vizitat spațiul, pentru că la vremea respectivă singura activitate pe care o întreprindeam era cea de brokeraj în asigurări și aveam un spațiu închiriat. Asta până la sfârșitul anului 2015, când am luat decizia să îmi schimb strategia antreprenorială și să întreprind activități multiple, în care mă regăsesc cu adevărat. Dacă nu știi la ce mă refer, poți citi pagina “Despre mine“.
Iar de atunci am început să reiau legătura mea cu Impact Hub. În acest timp, factorul evolutiv al lor a fost unul ascendent și, pe lângă spațiul comun de birouri sau evenimentele inspiraționale/de networking pe care le organizau, am început să aud și de implicarea lor în zona de startup-uri. Este vorba despre programele de incubare și accelerare pe care le ofereau celor la început de drum în zona antreprenorială. Acela a fost momentul în care am început să înțeleg mai bine faptul că implicarea lor în societate era mult mai pronunțată decât credeam eu. Spun în societate pentru că, finalmente, o afacere reușită se traduce prin încasări la bugetul statului, prin locuri de muncă și, totodată, prin avânt pentru alte persoane care au nevoie de încurajări prin puterea exemplului sau a mentoratului.
În prezent, Impact Hub Bucharest s-a mutat într-o clădire nouă de birouri din Timpuri Noi, are cel mai mare spațiu dedicat coworking-ului din România și o comunitate de oameni tare faină, despre care voi povesti un pic mai jos. Iar eu am devenit membru rezident și a fost una dintre deciziile mele foarte bune.
De ce afirm faptul că ”Omul sfințește locul”?
Pentru că vreau să ajung la ideea de la care a pornit acest articol. Anume puterea exemplului. Oana și Vlad Craioveanu sunt doi dintre membrii fondatori Impact Hub și persoanele care s-au ocupat în cei 6 ani de existență a afacerii să ajungă la acest nivel. Știu faptul că amândoi aveau cariere cu perspective luminoase în zona corporatistă, dar au avut încredere în capacitățile lor antreprenoriale și bine au făcut.
De când lucrez în același spațiu cu acești doi oameni, activitățile și business-ul lor funcționează precum o sursă care îmi alimentează constant determinarea pe plan profesional. Auzi mereu de exemple de succes, dar fără să poți măsura întocmai cum se traduce implicarea acelor oameni care au reușit.
Ei bine, eu am putut observa cantitatea de muncă și timp pe care o investesc în fiecare zi, compromisurile pe care le-au făcut pentru a se dedica acestei afaceri (pe care sunt convins că le știu doar la nivel superficial), lipsa procrastinării și a faptului că nu îi văd pierzând vremea la povești, exemplul curajului, exemplul gestionării unui număr mare de angajați și aplicarea unei viziuni mărețe printr-o strategie care s-a concretizat câștigătoare.
Eu am nevoie să mă înconjor de astfel de oameni. Pentru că îndrăgesc exemplele care îmi confirmă că se poate. Fără pile și relații, fără bani moșteniți sau alte scurtături. Ci prin muncă, disciplină și inteligență. N-ai idee ce avânt îmi dă conștientizarea acestei idei.
Probabil că natural și în comunitatea de membri Impact Hub, se oglindesc valorile Oanei și ale lui Vlad. Oamenii atrag oameni, iar reușita lor sunt convins că a fost unul dintre motivele pentru care antreprenorii s-au îndreptat către serviciile lor. Și îți pot confirma faptul că membrii din spațiul de coworking sunt la fel de concentrați pe activitățile pe care le întreprind, iar exemplul lor are același factor motivant.
Concluzia
Unul dintre semnele care confirmă succesul este momentul în care ești dat drept exemplu. Momentul în care oamenii te privesc ca pe o sursă de inspirație. Doar așa poți ajunge să atragi calitate în jurul tău, doar așa poți conduce o echipă atât de performantă precum este echipa Impact Hub, oameni pe care îi îndrăgesc tare mult, doar așa poți influența în bine societatea.
Înconjoară-te de astfel de oameni pentru că impactul pe care îl poți avea asupra altora, nu ai idee cât de mult poate conta!
Eu vreau să fiu un exemplu și tot ceea ce întreprind zilnic îmi doresc să mă ducă spre această poziție.
De aceea le mulțumesc celor pe care i-am menționat în acest articol. Pentru lecții zilnice și pentru o contribuție indirectă la succesul meu!
În final, te las cu un material realizat de ROMANIA FAST FORWARD cu Sergiu Voicu – pe DIGI24, care te va face să înțelegi și mai bine ce înseamnă o poveste de succes în antreprenoriatul românesc!
Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #PoftăDeSport!
0 Comments