Prima aplicație de dicție din România

dictie.ro dictie aplicatie dictie

Dicție.ro ridică ștacheta

Astăzi am participat la lansarea primei aplicații dedicate dicției. Carmen Ivanov și Mihai Crăciun, oamenii alături de care și eu am studiat dicția, s-au gândit să treacă la următorul nivel.

Și precum tehnologia înseamnă evoluție, dicția nu face excepție. Hai să povestim un pic despre aplicație și de ce consider că ar trebui să o descarci și tu chiar acum.

dictie.ro dictie aplicatie dictie

Care este rolul acestei aplicații?

În primul rând este o platformă unde poți să faci exerciții de dicție și fiind o aplicație mobilă, acum poți exersa oriunde și oricând. O vei asculta pe Carmen Ivanov cum pronunță corect un exercițiu precum ” Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie unde descocostârcăreau și alți cocostârci nedescocostârcăriți ca să se descococstârcărească de cocostârcăria lui”. Hai că poți, repetă până îți iese din prima :))

În al doilea rând poți să îți testezi dicția. Acesta este de fapt punctul forte al aplicației din punctul meu de vedere. Aplicația îți va permite să te înregistrezi cum citești un text special conceput pentru a scoate în evidență eventuale greșeli pe care le facem, iar apoi poți să îl trimiți pentru o evaluare profesionistă. Evident că această opțiune implică și un cost, pentru că presupune o muncă din partea echipei, dar să știi că este unul de bun simț, care nu trebuie să te sperie.

Alte opțiuni

Quiz! Este partea foarte interactivă din aplicație, unde te așteaptă peste 700 de întrebări legate de corectitudinea cuvintelor din limba română și a pronunției lor. De exemplu, care variantă este corectă? Ștatele de plată sau Statele de plată? Ei bine, varianta corectă este Statele de plată. Eu eram convins că prima variantă era corectă. Așa am auzit pronunțat acest cuvânt de fiecare dată.

dictie.ro dictie aplicatie dictie

Unde găsesc aplicația și cât costă?

Aplicația este disponibilă pentru iOS și Android. Dacă ai Iphone poți să o descarci de aici, iar dacă folosești sistem de operare Android, o poți descărca de aici.
Cât costă? Aplicația este gratuită, așa că ai toate motivele să o descarci și să te joci pe ea 🙂

Concluzia

Personal îmi place foarte mult, iar motivul principal pentru care te îndemn să o instalezi, este faptul că una dintre misiunile cu care a fost concepută, este acela de a vorbi și pronunța corect limba română. Iar pentru asta, eu o voi susține cu mare drag 🙂

Este o noutate care merită share-uită cu prietenii 🙂

2 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.