Prima oră de spinning – ce trebuie să știi

Ce trebuie să știi înainte să vii la prima ta oră de spinning sau cycling!

Hai să povestim un pic despre modul în care trebuie să te pregătești înainte de ora de spinning și ce ai nevoie:

  • Îmbrăcăminte sport. Un tricou tehnic, care să nu mențină transpirația, o pereche de pantaloni scurți sau colanți pentru fete și încălțări sport. Dacă ai sau poți să achiziționezi pantaloni de ciclism cu bazon, ar fi super, mai ales pentru confortul tău 
  • Apă și prosop. Partea de hidratare este foarte importantă! În timpul unei ore de spinning transpirăm abundent și pierdem multe săruri și minerale din organism și riscăm să ne deshidratăm! De aceea îți sugerez să ai cu tine cel puțin 500 ml de apă și o consumi treptat, la intervale de 10-15 minute. Iar ideal ar fi să ai o băutură isotonică sau un supliment care să conțină electroliți ( principali: sodiu, potasiu, calciu și magneziu) și alte minerale.

 

Răbdare și bună dispoziție

Ora de spinning trebuie să fie unul dintre highlight-urile zile! Ai o oră în care trebuie să te deconectezi de la toate problemele, ai o oră în care tu trebuie să fii centrul universului tău, în care trebuie simți energie, entuziasm și să simți cum îți depășești propriile limite! Cu riscul că supăr pe cineva, dacă instructorul de spinning nu îți transmite asta, încearcă cu altul! Acest sport este minunat, iar eu încerc să transmit entuziasmul și fericirea cu care îl practic, la fiecare oră!

spinning 1

La început o să îți fie greu! Nu te speria și nu renunța! Este foarte probabil să nimerești la o clasă în care tu să fii la început iar restul să fie avansați și antrenametul să ți se pară greu. În primul rând trebuie să fii conștient că nu ești obișnuit cu acest tip de antrenament și este perfect normal să obosești mai repede! Atunci când obosești și simți pulsul cum îți taie respirația, nu trebuie să te oprești și să spui ” asta nu-i pentru mine, plec”! Trebuie să reduci rezistența și să pedalezi în continuare, iar pulsul se va regla și vei putea să continui. Ai rădare, treptat vei progresa, iar sentimentul de satisfacție pe care îl vei avea la sfârșitul fiecărei ore, îți promit că va fi super!

Aceastea fiind spuse, ce mai stai? Du-te, transpiră, distrează-te și spune-mi cum a fost la prima ta oră de spinning!

1 Comments
  • Madalina 02/06/2016, 09:57 Reply

    Eu am avut super norocul ca prima ora de spinning sa fie cu tine si m-ai convins! 😀 Si intr-adevar transmiti starea de buna-dispozitie si faci antrenamentul frumos, fata de alti instructori de la voi de acolo 😛 Tine-o tot asa, faci o treaba super!

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.