Singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcărești! Sun Challenge 2019

Și nu doar locația este unică, ci sunt convins că te vei bucura să afli și care este cauza pentru care vei alerga. Protejarea țestoaselor de apă, singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României.

Sun Challenge Văcărești 2019, care va avea loc în data de 28 septembrie, este una dintre acele competiții care prezintă un set de argumente de nerefuzat când vine vorba de a ta #poftădesport și pasiunea pentru alergare.
1. Se desfășoară în București, iar accesul este extrem de facil cu orice mijloc de transport.
2. Alergi într-o locație unică și o minune a naturii, Parcul Natura Văcărești.
3. Nu e doar despre tine, prin prezența ta la acest eveniment știi că îți vei aduce aportul în ceea ce privește protejarea și conservarea faunei din parc, mai exact protejarea țestoaselor de apă.
4. Poți alege una dintre cele trei distanțe de concurs, facile oricui, indiferent de nivelul de antrenament.

Pentru mine acestea sunt motivele principale pentru care îți propun să nu ratezi acest eveniment (link înscriere mai jos). Sun Plaza în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești au ajuns la cea de-a doua ediție Sun Challenge și ne propun trei distanțe de concurs: 5 km, 10 km și 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail.

Iar având în vedere cauza evenimentului, vreau să știi că toți banii din taxele de înscriere vor merge către Administrația Parcului Natural Văcărești, care îi va folosi în programele de conservare ale țestoasei de apă (Emys orbicularis) din parc, singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României. 

Pentru a proteja cele aproximativ 50 de țestoase care viețuiesc în Parcul Natural Văcărești, participanții de la prima ediție Sun Challenge Văcărești (din 2018) au donat taxele de înscriere pentru a le proteja căminul și a le ajuta să își păstreze habitatul. Au fost amplasate insule de sorire și s-au demarat lucrările pentru amenajarea a 1000 de metri de plajă dedicată depunerii ouălor țestoaselor. 
A doua ediție a competiției sprijină în continuare țestoasele de apă pentru că este momentul ca Administrația Parcului Natural Văcărești să treacă la nivelul următor – asigurarea supraviețuirii populației pe termen lung prin creșterea numărului de țestoase din parc și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea puilor.

Astfel, taxele participanților vor fi utilizate pentru crearea unor “grădinițe pentru țestoase”, microhabitate necesare juvenililor. Puii de țestoase nu sunt buni înotători și au neapărată nevoie de zone amenajate special (cu apă puțin adâncă, capabilă să se încălzească rapid, lipsite de stuf și bogate în surse de hrană).

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate.

Pentru a te înscrie poți accesa acest link! Vor fi și premii în cazul în care te numeri printre cei mai rapizi concurenți, mai exact 84 de premii (produse, servicii, bani)  în valoare totală de peste 51.000 lei. 

Toate detaliile despre Sun Challenge 2019 te așteaptă pe Facebook și website

Eu voi fi prezent acolo, voi prezenta de data aceasta și abia aștept să trăiesc emoția acestui concurs alături de tine.

Până data viitoare, rămâi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.