Sun Challenge Văcărești – Cros pentru țestoase

Sun plaza challenge

Om cu #poftădesport, vreau să îți povestesc câteva informații despre un concurs de alergare care mi s-a părut foarte original. Atât prin prisma locației, cât și prin prisma cauzei susținute. Este vorba despre…

Sun Challenge Văcărești care va avea loc în data de 29 septembrie 2018

Știai faptul că în Parcul Natural Văcărești avem broscuțe țestoase de apă europeană (Emys orbicularis), specie care este în pericol de dispariție? Și acum mi se pare incredibil că avem o faună atât de complexă în inima capitalei și mă bucur să văd inițiative care sunt concepute tocmai în ideea de a proteja speciile care se regăsesc acolo. Iar inițiativa Sun Plaza întărește afirmația mea, fiind gândită pentru a susține programele de protecție și de conservare derulate de către Administrația Parcului Natural Văcărești.

Despre cros

Iată informațiile generale pe care trebuie să le știi despre cros. În primul rând eu îți pot spune că se adresează tuturor categoriilor de oameni. Începători în ale alergării și sportului, sportivi la nivel mediu sau alergători cu ștate vechi în ale acestei discipline.

Locurile sunt limitate la un număr maxim de 250 de participanți, câte 125 pentru fiecare distanță.

Distanțele sunt de 10,4 km și 15,6 km. Cu alte cuvinte, prima distanță se traduce prin 2 ture ale parcului, iar distanța mai mare, înseamnă 3 ture.

Categoriile de concurs la ambele distanțe sunt grupe de vârstă și clasamentul general. Concret, masculin-feminin, 18-29 ani, 30-39 ani, 40+ani, respectiv general masculin-feminin. Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 pentru fiecare dintre categoriile menționate.

Înscrierile se fac până în data de 10 septembrie uite aici – www.sun-plaza.ro/sunchallenge. ATENȚIE, nu se fac înscrieri la fața locului.

Taxa de participare este în valoare de 100 lei, iar banii colectați vor fi redirecționați integral către Administrația Parcului Natural Văcărești. Ba mai mult, costurile de organizare ale evenimentului vor fi susținute de către Sun Plaza, inițiatorul proiectului.

Competiția este organizată de către Sun Plaza, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Adrenallina Media.

Sun Plaza Challenge

Concluzia mea

Sunt cel mai mare fan al acestor tipuri de evenimente/competiții. Pentru că îmbinăm într-un mod eficient și productiv pasiunea noastră pentru #poftădesport, cu contribuția directă într-o inițiativă de impact pentru mediu și viața acestor mici broscuțe. Să știi că am avut posibilitatea să ofer o invitație la această competiție, dar care ar mai fi rolul prezenței tale dacă nu ai susține în mod direct cauza? 😉

Din păcate eu nu voi fi prezent pentru că fix în acea zi am bilete de avion spre a mea vacanță, dar m-aș bucura tare mult dacă tu ai vrea să participi și să alergi pentru bucuria ta și viața broscuțelor țestoase.

 

În final îți las mai jos câteva mai multe informații despre țestoasa de apă, Parcul Natural Văcărești și despre Sun Plaza:

Despre țestoasa de apă
Țestoasa de apă este singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României, cu o nevoie urgentă de a fi îngrijită și de a-i fi asigurate toate condițiile specialepentru a-i evita extincția. Trebuie să intervenim pentru consolidarea  mecanismelor de management al habitatului celor aproximativ 50 de țestoase care viețuiesc în parc, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se găsesc, dar și pentru a le proteja în sezonul de hibernare, în depunerea ouălor și atunci când sunt vânate. Și noi, cei care ne ocupăm de administrarea Parcului Natural Văcărești, suntem iubitori de sport, astfel că alergarea este o activitate sportivă permisă de regulamentul nostru. Le mulțumim în avans tuturor celor care vor petrece câteva ore cu sens, în mijlocul naturii pure din București.”, declară Vlad Cioflec, biolog și ranger al Administrației Parcului Natural Văcărești.

Despre Parcul Natural Văcărești
Este primul parc natural situat în mediul urban în România. Are o suprafață de 183 de ha și adăpostește o faună bogată, inedită pentru contextul urban în care s-a dezvoltat. Adminsitrația Parcului Natural Văcărești este entitatea care asigura managementul parcului și care pune în practică obiectivele de conservare, protecție și vizitare. Conform regulamentului parcului, activitățile sportive precum alergarea sunt permise în interiorul parcului, pe poteci special desemnate, sub supravegherea personalului administrației. Mai multe detalii pe parcnaturalvacaresti.ro.

Despre Sun Plaza
Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului,având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.
Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.
Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piața de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurărilor, dintre care 11.000 într-o aripă nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza având în prezent un grad de ocupare de 100%.
În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. www.sun-plaza.ro

Până data viitoare, rămăi cu bine, rămâi cu #poftădesport!

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.