Zi de-mbrățișat!

Astăzi m-am gândit să îți propun ceva! Este 24 ianuarie, este ziua în care sărbătorim Mica Unire din 1859. Ziua în care, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, Moldova și Țara Românească s-au îmbrățișat și au format un Principat unit.

De aceea îți propun ca astăzi să îmbrățisezi!

Pe cine? Nu contează…poate fi nevasta, iubita, mama, sora, fratele, un prieten, vecinul de la parter care te cam enervează, un coleg de la birou și exemplele pot continua.

Știi de ce îți propun să faci asta? În primul rând pentru că ai putea sărbători în acest fel Mica Unire și pentru că o îmbrățișare are un efect minunat asupra noastră și a sufletului nostru.

1. Îmbrățisează pentru că sentimentele de singurătate, izolare și frică se vor diminua. Nivelul de oxitocină din organism va crește și va acționa ca un calmant pentru cele enumerate.

2. Îmbrățisează pentru că sentimentele de încredere și siguranță se vor accentua. Ceea ce înseamnă o bază de comunicare mai bună.

3. Îmbrățisează pentru că tensiunea din organism va dispărea. O îmbrățișare stimulează și vascularizarea din țesutul moale, ceea ce înseamnă că mușchii se vor relaxa și pot dispărea chiar și anumite dureri.

5. Îmbrățisează pentru că vei face pe cineva mai fericit și implicit pe tine. Dar îmbrățișează îndelung, iar așa nivelul serotoninei din organism va crește, iar sentimentul de fericire și starea de bine se vor accentua.

6. Îmbrățisează pentru că vei învăța mai bine să dăruiești și să primești. Pentru că o îmbrățișare vine din ambele părți și trebuie învățată și exersată. Iar atunci este un moment bun să lași sentimentele pozitive și frumoase să se exteriorizeze.

7. Îmbrățisează pentru că te vei bucura de prezent. Atunci când îmbrățișezi sincer, cu drag sau dragoste, trăiești în prezent. Trăiești momentul și te bucuri de acele secunde fără să te gândești la altceva. Poți spune că îmbrățisarea poate fi o meditație de câteva secunde.

8. Îmbrățisează pentru că vei deveni un om mai bun. Chiar dacă ești supărat pe cineva sau poate ți-a greșit, îmbrățișează-l. Îți va fi mult mai ușor să îl ierți și să fii tu un om mai bun, care să trăiască fără sentimente negative.

9. Îmbrățisează pentru că schimbul de energie care se produce va acționa benefic în relația umană din punct de vedere al empatiei și înțelegerii.

10. Îmbrățisează pentru că este o acțiune de bunătate și iubire, într-o lume prea rațională

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.