Ce ai zice dacă ți-aș spune că s-a inventat aparatul cu ajutorul căruia poți experimenta sentimentul de a zbura în realitate virtuală?
Și ce ai zice dacă ți-aș spune că în același timp ai face și-un antrenamet similar cu cel de izometrie?
Icaros este răspunsul întrebărilor mele. Germanii care au venit cu această propunere futuristă susțin că au reușit să îmbine cu succes 2 activități – un aparat de fitness și un simulator de jocuri bazat pe realitatea virtuală. Hai să vedem despre ce este vorba:
În primul rând design-ul. Cât de bine poate să arate?! Wow, personal mi se pare că arată ca un obiect dintr-ul film SF care vrea să sublinieze dezvoltarea tehnologică. Îmi și închipui prietenii care ar intra în casă și ar întreba ce este, iar tu ai răspunde… ”- Aparatul cu care zbor…”. In your face sucker! :)))
Cum se face partea cu sportul?
Evident că ar trebui să experimentez ca să îmi pot da seama, dar din câte pot observa, în primul rând poziția în care stai este similară cu cea de plank. Ceea ce înseamnă că mușchii abdomenului, ai pieptului, umerii și mușchii spatelui vor fi primii care vor simți efortul. Și nu doar ei. Dar esența acestui joc-exercițiu este izometria. Adică un efort de tip anaerob, care se bazează pe contracția musculară izometrică. Câteva dintre avantajele acestui tip de exercițiu ar fi creșterea capacității de efort, creșterea forței musculare, nu solicită articulațiile, etc.
Iar constructorul susține faptul că sunt antrenate și concentrarea, echilibrul și reflexele.
Jocul
Partea foarte faină este că poți face aceste exerciții în timp ce te joci sau mai bine spus, în timp ce zbori. Știm foarte bine faptul că randamentul nostru poate fi mult mai ridicat atunci când practicăm sportul alături de alți oameni. Și pot doar să îmi închipui cât de ușor ar trece timpul într-o realitate virtuală în care aș zbura. Cred că aș sta cu orele! Cel puțin la început :))
În schimb, cred că ar putea avea și un efect terapeutic și de relaxare. Având în vedere faptul că te deconectezi de la realitatea în care trăiești și poți să te detașezi de problemele care te apasă.
Cât costă?
Aici este partea sensibilă. Nu-i chiar ieftin. Prețul de achiziție este 8.000 euro.
Merită acest aparat? Dacă situația financiară îți permite, probabil că da. Dar înainte să îl comanzi, dă o fugă până în Munchen și testează-l. Altfel, cu acești bani îți poți achiziționa un abonament all inclusive la săli de top care să fie pe o perioadă de minim 16 ani. Tu decizi :))
Dar spune-mi, cum ți se pare ideea? Oare așa arată viitorul fitness-ului?
0 Comments