Nu am ales întâmplător acest titlu și în ultimul timp folosesc tot mai des aceste cuvinte, ”zonă de confort”. Povestim despre un modul de business și o soluție rapidă prin care poți intermedia asigurări.
Hai să fim sinceri, cât de simplu este să ai un loc de muncă safe, călduț sau un business care merge cât de cât ok, care îți aduce un venit acceptabil și îți formează o bulă numai bună de menținut. Aici este locul unde se face diferențierea dintre acei oameni despre care citești articole și aceia care au ales să stea la ‘’căldurică’’. Știu, sunt destul de tranșant aici, dar pe bune acum, ăsta este adevărul.
Acest articol este despre modelul de business pe care l-a implementat Ritter Broker de Asigurare și Reasigurare. În anul 2010, Cătălin Vasile, fondatorul şi directorul general al companiei Ritter, a intrat în piața asigurărilor cu o societate de brokeraj. Nu știu care erau planurile lui atunci, probabil dorința de a intermedia un număr mare de polițe de asigurare, dar prezentul îi poartă mult respect. Alături de Alexandra Brătescu, partener în cadrul companiei, au avut capacitatea de a schița o strategie care nu implică doar intermediere și consultanță în asigurări, ci și noi linii de business.
Astfel, de la un simplu broker de asigurare care își desfășura activitatea într-un singur punct de lucru, au fost implimentate și serviciile de intermediere a pensiilor private pilon III, consultanță și intermediere de leasing financiar și operațional, au fost deschise 6 agenții în București, în cele mai importante spații comerciale, s-au concretizat colaborări cu un număr impresionant de agenți din toată țara, acreditarea pentru intermediere de asigurări pentru Bulgaria, Italia, Spania, Estonia (iar lista nu se va opri aici) și, mai nou, sistemul de franciză Ritter Broker.
Franciza este cea mai rapidă metodă b2b pentru a introduce serviciul de vânzare al asigurărilor în portofoliul serviciilor tale.
”Am ajuns la o maturitate a afacerii, avem multă experiență acumulată, astfel încât avem ce transfera viitorilor parteneri în franciză. Cred în primul rând că trebuie să definim corect termenul de franciză în brokerajul de asigurări, în care francizatul Ritter Broker va beneficia de avantajul de a lucra ca broker de asigurări alături de francizor, care îi va pune la dispoziție experiența dobândită. Avantajul acestui sistem de colaborare este că poți deveni comerciant de asigurări și servicii de leasing prin intermediul Ritter Broker, fără a mai fi nevoit să treci prin toate etapele de acreditare în acest domeniu, etape costisitoare, atât din punct de vedere financiar cât și logistic.
Noi punem la dispoziţie un sistem de business, un model adecvat celor ce vor să se dezvolte şi să râmână independenţi în acelaşi timp. Avem franciza construită pe module ce pot fi dezvoltate în funcţie de zona şi partenerul ales. Adresabilitatea e largă şi poate fi construită pe paliere de buget în directă relaţie cu potenţialul partenerului. Vedem parteneriatul cu francizatul Ritter pe termen lung şi foarte lung, din care să beneficiem fiecare în parte de experienţa celuilalt şi astfel să dezvoltăm o echipă consolidată ce va deservi exclusiv francizaţilor şi nevoilor acestora. Vom acorda acces instant şi gratuit la platforma Ritter, care susţine întreaga activitate a francizei, suport tehnic pentru produsele de asigurare comercializate şi transparenţă în privinţa comisioanelor şi a contractelor”, a declarat Cătălin Vasile, Director General Ritter Broker.
În câteva rânduri am acoperit servicii care se traduc prin ani de muncă din punct de vedere strategic și al implementării.
Cătălin a acoperit informațiile generale și o parte dintre avantajele reprezentate de posibilitatea unei francize în domeniul asigurărilor. Iar aici găsești toate informațiile expuse pe larg.
Un element important este că Ritter Broker de Asigurare și Reasigurare este broker-ul prin care intermediez serviciile de consultanță în asigurări, în cadrul societății mele, AsigWelt.
Revenind la tema articolului, așa-i că ar fi fost simplu să nu se mai agite atât după ce a pus pe picioare afacerea?
Să îți ieși din zona de confort pentru mine înseamnă curaj. Iar acest curaj îți hrănește gândurile mărețe care se pot transforma oricând în realitate. Prefer să nu trăiesc cu gândul “ce ar fi fost dacă” sau să caut motive pentru reușita altora, în timp ce îmi găsesc scuze pentru nereușita mea.
De aceea fac un îndemn cât se poate de clar la CURAJ. Nu mă refer doar la mediul profesional, ci în general.
Curajul înseamnă să trăim o viață deplină!
0 Comments