Škoda Green Challenge

Škoda Green Challenge – 12 iunie 2016

Îmi plac tare mult concursurile de ciclism cu probă de ștafetă, unde mă pot duce cu echipa și unde simt acea presiune și teamă de a nu înregistra cel mai slab timp dintre membri echipei! Ceea ce funcționează într-un fel motivant și parcă simți nevoia să demonstrezi de două ori! O dată în fața echipei și încă o dată față de concurență.

Acum a vorbit partea competitivă din mine, dar despre asta este vorba la Škoda Green Challenge, care a ajuns la cea de-a 6 a ediție! Vor fi 3 probe! Voi începe cu ”4 People Relay – Old time classic”, proba principală, care este un concurs MTB pe un traseu de 10 km prin Pădurea Băneasa. Echipele sunt formate din 4 cicliști și fiecare dintre ei trebuie să parcurgă traseul într-un timp cât mai scurt, astfel încât la sfârșitul celor 4 ture să înceapă emoțiile și curiozitatea de a afla ce timp a obținut echipa ta și fiecare dintre membri! Îți dai seama cum vor fi subiectele de discuție la sfârșitul concursului? Cel care a obținut timpul mai slab ”Băi, eu nu prea m-am simțit bine, nu prea am avut timp de antrenamente…”, cei intermediari ”Puteam mai bine, dar nu am putut să depășesc prin pădure, nu mi-a schimbat bine bici,…”, iar cel mai bun, cu un rânjet în colțul gurii și o notă de falsă modestie, ”Da, eu am avut noroc, n-am avut probleme, poate că puteam și eu mai bine, dar na, sunt mulțumit!” :))

Finalmente, cred că asta este cel mai fain la acest concurs, faptul că vii cu gașca ta de prieteni, ai motive de glume, te bucuri de frumoasa ta pasiune pentru ciclism și de o plimbare cu iz competitiv prin pădure! Dacă vii și cu familia, iubita sau iubitul, care să te și susțină în timpul cursei, deja ai rețeta unei duminici de vara cu multe zâmbete! Poți veni chiar și cu soacra, doar să nu pierzi, căci știi ce te așteptă! :))

13227447_1717017101873836_3804906848020909776_o

Cea de-a doua probă de care vreau să îți povestesc este cea de alergare ”10k Challenge – Run Forrest Run”! Ce poate fi mai fain decât să alergi duminică dimineața prin pădurea Băneasa, unde te așteaptă aer curat și răcoare, pe o probă de 10 km? Eu aș spune să mergi cu bicicleta, dar sunt sigur că pasionații de alergare mă vor contrazice și se vor bucura de această probă! Iar alergătorii știu ce zic de multe ori, așa că mi-ar plăcea și mie să încerc o astfel de experiență! Până acum nu am alergat niciodată pe o probă de trail, așa că sper să ajung să experimentez asta cât mai repede! Să îmi spui tu ce am ratat până acum.

Iar cea de-a treia probă, unde ambițiile vor depăși cele mai înalte cote, unde emoțiile vor fi resimțite pe o rază de 10 km, unde prieteniile sunt uitate la linia de start, este proba…. copiiloooooor!! Proba intitulată ”Junior” se adresează celor care au vârsta cuprinsă între 3-10 ani și vor avea de parcurs un traseu de îndemânare! Pentru ei înscrierea este gratuită și sunt încurajați să facă mișcare și să se bucure de sport în natură! Vor avea partea și de o sesiune educațională din partea unui agent la Poliței Române, în care vor afla un set de reguli de circulație pe care trebuie să le aibă tot timpul în vedere! Eu cred că pot participa și la această probă, căci diferența de înălțime dintre noi este minimă, așa că mă pot pierde în peisaj!

Aceastea fiind spuse, sper să ne întâlnim la start și te invit mâine seară să vizitezi din nou blog-ul meu, căci mă voi duce pe traseu și voi reveni cu toate informațiile de care ai nevoie înainte cursei și cu materiale foto/video!

Site-ul evenimentului este http://www.skodagreenchallenge.ro

ŠKODA – fyi

new_logo_201205301605

Profit de ocazie să îți povestesc ce reprezintă sigla ŠKODA. Desenul din centru poartă numele ”Winged Arrow” și a fost introdus în anul 1926. Nu este foarte clară originea de inspirație, dar interpretarea cel mai des întâlnită este a unui cap de indian, cu un ornament cu pene specific triburilor native, iar săgeata întărește ideea popoarelor amer-indiene.

Prin culoarea verde, logo-ul sugerează ideea folosirii materialelor reciclabile și grija pentru mediu, iar săgeata simbolizează progres, inovație și avânt!

Acum știi mai multe despre Škoda, în cazul în care nu știai deja! 🙂

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.