Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

Chiar din start vreau să îți mărturisesc faptul că sunt un mare fan al produselor Dyson, mai ales al aspiratoarelor. La fel de important este să îți menționez că acest articol nu este sponsorizat și îți voi împărtăși experiența mea onestă.
Acum că am stabilit regulile jocului, hai să povestim despre aspiratorul meu, Dyson V8 și cel pe care l-am testat, the best of the best cum ar zice francezul, Dyson V15 Detect Absolute.

In primul rând, de ce am ales un aspirator vertical? Am două pisici, îmi place curățenia și trebuie să aspir în fiecare zi. Aveam nevoie de o soluție rapidă, compactă, versatilă și performantă. Așa am ajuns la concluzia că Dyson V8 îmi va răspunde nevoilor, investiția era medie, nu aș fi pierdut o sumă semnificativă în cazul în care nu mi-ar fi plăcut, dar din fericire nu a fost cazul. Ba dimpotrivă, am fost așa entuziasmat că i-am pus și nume, #Diva! …atât s-a putut!

De ce Dyson? Apreciez design-ul, specificațiile inovatoare, performanța și calitatea premium a produselor. Posibil să fiu subiectiv, dar recunosc asta.

Cum mi-a simplificat viața? Am scăpat de fire, în primul rând. Este senzațional să aspiri wirefree :)). Am instalat prinderea de perete în camera pisicilor, o accesez pe #Diva imediat și mă apuc de treabă în secunda doi. Aspir zilnic în 2-3 minute nisipul din literă pe care îl scot păroșii, iar cu ajutorul capătului pentru curățarea părului este foarte ușor să mențin canapeaua curată. Practic, timp, acesta este marele câștig pe care l-am sesizat, extrem de important pentru mine.Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

Ce mi-a plăcut la Dyson V15Detect Absolute? #Diva mea e basic, ca să zic așa, dar V15-ele este la un alt nivel. Hai să dezvoltăm un pic ce am descoperit.

1. Sunt fiert pe tehnologia Laser Detect integrată în capătul de curățare al aspiratorului V15Detect Absolute. Mi-a schimbat percepția asupra suprafețelor pe care eu le consideram curate pentru că ce să vezi?? Praf și fire de păr pe care nu ai cum să le observi cu ochiul liber. Pentru un om ușor obsedat de curățenie, precum sunt eu, această tehnologie este fabuloasă și o vreau! O vreau de ieri, ca să fie clar! :)) Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

2. Am apreciat puterea motorului și modul inteligent prin care își reglează turația de aspirare, în funcție de nivelurile de praf întâlnite. Eu sunt tentat să aspir la putere maximă, dar asta înseamnă și un timp foarte mic de utilizare pentru V8. Iar acest mod automat de adaptare a puterii mi-a calmat pofta de full power :)) Pentru cei mai tehnici, motorul este Dyson Hyperdymium și ajunge până la 125.000 rpm. Iar puterea de aspirare se vede și în incinta de colectare care se umple văzând cu ochii și îți generează întrebarea ’’de unde atâta praf’’?Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

3. Bateria – Dyson V15Detect Absolute oferă o autonomie până la 60 de minute. Incomparabil cu V8-ul meu, care pe cât de bine aspiră, pe atât de repede rămâne fără energie. Plus că la V15 poți schimba bateria, un super plus, mai ales dacă vrei să aspiri suprafețe mari.

4. Recipientul de colectare – este generos, iar sistemul „Point and shoot” este foarte util și precis pentru a arunca tot ce s-a colectat. De la V10 în sus vei avea acest sistem și lipsa lui este cel mai mare minus în cazul V8-ului meu.

5. Este inteligent – are o tehnologie care calculează și clasifică particulele aspirate, iar tu vei vedea ce fel de particule au fost îndepărtate în timp ce faci curățenie. Practic, o dovadă științifică a ceea ce aspiri. Conform comunicatului de presă, senzorul integrat numără 15.000 de particule de praf care trec într-o secundă din procesul de aspirare șicaptează 99,99% din particulele de prafde până la 0,3 microni. Comparație Dyson V8 vs Dyson V15

Totuși, merită investiția de aproximativ 3800 lei pentru V15 Laser Detect Absolute? Da și nu.

Da în cazul în care iei în calcul că perioada de folosire va fi de cel puțin 5 ani, suma se va amortiza în timp, iar tu vei avea tehnologia de top la momentul achiziției. Plus capătul cu laser care este senzațional și merită toți banii!

Nu în cazul în care nu te încântă atât de mult tehnologia, ești o fire pragmatică și pui accent pe a face curățenie foarte bine. Atunci îți recomand să alegi modelele V10 sau V11, iar prețul de achiziție va fi între 2600-2900 lei. Vei avea putere de aspirare, autonomie bună și performanțele specifice Dyson.

Dar V8, merită sau nu? Clar merită dacă vrei să mai economisești niște bani, așa cum am gândit la momentul achiziției fiind vorba de aproximativ 1750 lei, dar acum realizez că ar fi meritat să majorez bugetul. De aceea ți-aș recomanda să țintești minim spre V10 și îți voi aduce 2 argumente clare. În primul rând, e complicat de golit recipientul de colectare. Fiind la baza aspiratorului nu ai precizie și e mai greu să îl golești într-un sac fără să iasă praful pe lângă. Ai nevoie de ceva exercițiu ca să fie eficientă operațiunea. Comparație Dyson V8 vs Dyson V15Bateria este al doilea minus, faptul că nu poate fi schimbată și nici autonomia nu este atractivă, mai ales dacă îl folosești la turație maximă.

În concluzie, am fost foarte entuziasmat de V15 Laser Detect Absolute. Cel mai mult mi-a plăcut această nouă tehnologie laser, care te duce la un alt nivel al curățeniei. Probabil că acest model va fi următoarea #Diva, fiind entuziasmat de specificațiile și tehnologia care fac performanță în relația cu atenția mea pentru curățenie.

Și având în vedere că suntem în perioada reducerilor de Black Friday, poți prospecta piața și cred că vei găsi cea mai bună ofertă pentru #Diva ta. Eu voi începe căutarea direct pe site-ul oficial – dyson.com.ro

Așa că încheiem cu clasicul – spor la aspirat! 🙂

0 Comments

Leave a Comment

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.